De ce acum copilăria durează până la 30 de ani și ce putem aștepta de la tinerii infantili?

Adesea putem întâlni articole în care tinerii de astăzi sunt caracterizați ca fiind iresponsabili și imaturi. Generațiile anterioare la 30 de ani aveau deja case, familii și afaceri. Iar tinerii de astăzi se văd încă adolescenți! Există un adevăr în cuvintele jurnaliștilor: diferența dintre generații într-adevăr este izbitoare. Iar reprezentanții noii generații par destul de puerili în comparație cu părinții lor … Dar chiar este așa?

Diferența dintre generații: ”Înainte era mai bine?”

Însăși conceptul de adolescență este unul foarte recent. În secolul al XIX-lea nu existau adolescenți. Erau copii și adulți, atât. Mai mult, majoritatea copiilor erau nevoiți să se maturizeze foarte devreme. Munca copiilor era la ordinea zilei. Băieții și fetele de opt ani lucrau în fabrici și mine!

În realitate, datorită progresului, miliarde de copii din întreaga lume au avut ocazia să fie copii. Iar speranța de viață a crescut semnificativ în ultimul secol.

Lumea s-a schimbat și oamenii se schimbă odată cu ea.

Un alt aspect al lumii moderne este abundența oportunităților care se deschid în fața unei persoane. Călătoriile și informațiile sunt mult mai accesibile astăzi decât acum 50 de ani. La mijlocul secolului XX mulți țărani nu aveau nici măcar pașapoarte! Peste tot în lume oamenii trăiau ghidându-se de afirmația: „Unde te-ai născut, acolo vei fi muri”. Numai răsturnările globale puteau rupe omul de locurile în care au locuit bunicii și străbunicii săi.

În ultimii 50-70 de ani lumea s-a schimbat într-un mod în care nu s-a schimbat până acum. Speranța de viață a crescut și oportunitățile au devenit mai multe. Iar adolescența și tinerețea sunt momentul perfect pentru a te regăsi.

Căutarea activă

Noile generații se caută pe sine mult mai mult decât bunicii lor. Tinerii de astăzi se comportă în multe privințe mai atent decât strămoșii lor. Rezultatele studiilor la scară largă au surprins oamenii de știință. Millennials – generația care a fost atât de des denigrată în presă, demonstrează o raționalitate de invidiat.

Deci, potrivit oamenilor de știință, rata criminalității în Anglia în ultimii 30 de ani s-a înjumătățit. Se pare că milenarii nu sunt predispuși să încalce legea.

O scăderea record se observă și în rândul adolescentelor însărcinate. Oamenii de știință atribuie acest lucru faptului că generațiile tinere nu au un interes atât de sporit pentru dragostea trupească. Și disponibilitatea contraceptivelor își face treaba.

Noua generație – este o generație atentă.

Pentru noua generație standartele sucesului se schimbă. Lanțurile de aur, jachetele purpurii și paltoanele de blană au rămas în trecut. Omul de succes nici de mașina scumpă nu are nevoie. Blocajele, lipsa locurilor de parcare, întreținerea costisitoare… Pentru el taxiurile sunt mai avantajoase. Chiar și aurul sau bijuteriile care mult timp au fost considerate măsura succesului, devin încet de domeniul trecutului.

Milenarii preferă diamantele artificiale în locul celor naturale. Generațiile tinere au crescut într-o lume în care se întâmplă o criză financiară la fiecare cinci ani. Ei sunt obișnuiți să investească în experiențe și lucruri care contează cu adevărat. Ei nu au nevoie de cristale care adună praful ani de zile.

Concluzii neașteptate

Noile generații tind să se prețuiască mai mult pe sine, să-și prețuiască sănătatea. Controalele regulate și vizitele la psihoterapeut devin o normă. Crește popularitatea stilului de viață sănătos și a sportului. Acesta este un semn bun. Noua generație preferă să-și rezolve problemele, în loc să-și verse amarul în alcool, așa cum o făceau părinții și bunicii lor.

Cercetătorii spun că, de fapt, tinerii se comportă calm și responsabil în comparație cu strămoșii lor. Iar căsătoriile târzii, căutarea îndelungată de sine și hobby-urile necunoscute adulților … de ce nu?

Diferența dintre generații nu este atât de înfricoșătoare, dacă oamenii se respectă reciproc.