Placa Sadhu – o nouă tendință: iată la ce folosește și de ce au îndrăgit-o managerii de top.

Odată cu răspândirea practicilor de mindfulness, tot mai mulți oameni și-au îndreptat atenția către tehnicile de meditație și yoga care au venit la noi din India. Bikram-yoga, fly-yoga ș.a. – fiecare poate alege pentru sine opțiunea care îl ajută să se relaxeze și să-și restabilească energia. Dintre toate tehnicile se evidențiază ritualul cu placa Sadhu (sau mai simplu ”statul pe cuie”).

Cum funcționează?

În centrul activității plăcii Sadhu se află legile fizicii. Atunci când cuiele sunt apropiate, greutatea corpului se distribuie uniform și presiunea exercitată de fiecare cui este nesemnificativă. Astfel, cuiele nu numai că nu vor străpunge piciorul, ele nici nu vor răni pielea.

Răspunzând la întrebarea dacă e dureros, se poate spune – da, la început este puțin neplăcut și inconfortabil, dar nu este o durere puternică. Iar dacă persoana urmează toate regulile de siguranță și repetă cu regularitate practica, în curând se va obișnui cu aceste senzații incomode.

De ce se practică? 

Este cunoscut faptul că pe picioarele noastre sunt aproximativ 70 de mii de terminații nervoase. Prin stimularea punctelor de acupunctură, influențăm întregul corp, nu doar la nivel fizic, ci și energetic. Această practică are o serie de avantaje.

Avantajele 

Influențând punctele de acupunctură, în corp se declanșează procesul de vindecare, curățare și restaurare. Practica activează energia interioară a omului, îl ajută să se simtă plin energie.

– tehnica ajută la normalizarea tensiunii arteriale, relaxarea mușchilor și eliberarea blocajelor din corp.

– omul se deconectează pentru câteva minute de griji și anxietate, pentru a reveni la procesul de lucru cu forțe noi. Datorită acestei practici crește productivitatea, fapt pentru care este atât de îndrăgită de mulți lucrători de birou și manageri de top.

– are un efect benefic asupra stării psihoemoționale: ameliorează stresul, anxietatea și îmbunătățește starea de spirit.

– ajută la combaterea fricii și la depășirea emoțiilor negative. Omul învață să se concentreze mai ușor și să intre mai repede în starea meditativă.

– ajută la dezvoltarea voinței, conștientizării și răbdării, iar pe termen lung, depășindu-se și antrenându-și voința, omul va simți o încredere în sine sporită.

Aceasta este o practică spirituală, ceea ce înseamnă că, în acest proces, omul nu numai că își va cunoaște mai bine corpul, ci și adâncurile subconștientului, se va înțelege mai bine, își va accepta punctele tari și slabe.

De ce a devenit o nouă tendință?

În primul rând, se datorează popularizării diferitor tehnici de meditație. Multe companii avansate din străinătate le acordă angajaților timp să practice meditația, întrucât aceasta îmbunătățește eficiența și reduce stresul.

În plus, placa Sadhu nu ocupă mult spațiu: ea poate fi luată la birou și cel puțin o dată pe zi omul își poate oferi o pauză, care îl va ajuta să-și repornească conștiința și să se relaxeze.