6 greșeli în vorbire care te fac să pari o persoană nesigură.

Abilitatea de a-ți exprima poziția clar și competent este esențială. Aceasta te va ajuta în negocierile de afaceri, în comunicarea cu prietenii și în alte circumstanțe ale vieții.

6 greșeli din cauza cărora poți fi considerată o persoană nesigură și slabă de caracter.

1. Demonstrarea ignoranței

“Nu stiu.”

“Mi se pare.”

“Nu sunt sigur(ă)”.

“Voi încerca”.

Oare ne putem imagina o persoană puternică care spune astfel de cuvinte? Acestea par a fi o scuză, de aceea trădează o persoană nesigură.

2. ”Scuze” ”Îmi pare rău” – utilizat frecvent.

„Scuzați-mă, m-ați putea ajuta?” Se pare că este logic să ne exprimăm astfel, arătându-ne educația. Dar o astfel de afirmație este percepută ca slăbiciune. Mai bine exprimă-te simplu, evitând constant „scuze, îmi pare rău”.

„Vă pot cere ajutorul?”. Desigur, această frază sună puțin mai aspru. Dar, în anumite situații doar ea este acceptabilă.

3. Cuvintele diminutive

„Avem o problemică aici, de aceea trebuie rezolvată și apoi vom semna contrăctuțul”. În afaceri, un astfel de mod de comunicare este inacceptabil. De regulă, femeile fac o astfel de greșeală, încercând să se prezinte din partea bună.

Astfel de discursuri sunt adesea folosite de persoanele nervoase și agitate, care doar încearcă să pară mai bune. Când construiești un dialog, merită să-ți amintești de propria demnitate. Este permis să pronunți cuvinte diminutive numai în cazul persoanei iubite. În societate, trebuie să vorbești încrezător și convingător.

4. Frazele abstracte

“Suntem lideri în acest segment.”

„Serviciile noastre sunt întotdeauna utilizate …”.

„Pot realiza proiecte de orice complexitate.”

Nimeni nu are încredere în frazele abstracte. Trebuie să vorbești convingător, punând întrebări în prealabil pentru a determina exact ce își dorește cealaltă persoană.

5. Trimiteri la convingeri neconfirmate.

„Oamenii de știință au demonstrat…”, „Cercetările arată”. Astfel de expresii sunt pronunțate pentru a da greutate propriilor cuvinte. Trucul pare să funcționeze, unii oameni chiar țin cont de el. Dar dacă întâlnești un interlocutor care înțelege bine subiectul, astfel de afirmații vor fi respingătoare.

Declarațiile abstracte neconfirmate pot distruge comunicarea de afaceri. Iar dacă cercetarea într-adevăr a fost realizată sau există informații verificate, este necesar să oferi un link către sursa specifică.

6. „Mmmm”, „Parcă…”

Dacă dorești să faci impresia corectă asupra interlocutorului, este important să-ți observi puritatea vorbirii. Oare ne putem imagina un politician cu experiență sau un orator bun care nu are încredere în propriile cuvinte. De aceea, merită să elimini din vorbirea ta astfel de cuvinte.