Cum să atragi atenția oamenilor astfel încât să fii auzit: 3 tehnici eficiente.

Unii oameni vorbesc, iar cei din jur par să nu-i audă. Alții însă, abia își deschid gura și ajung imediat centrul atenției – sunt înțeleși, admirați, urmați. Cum reușesc acest lucru și ce tactici folosesc îți spun în acest articol.

Utilizează aceste tehnici simple, dar eficiente și tu de asemenea vei putea atrage atenția celorlalți.

1. Folosește-ți carisma vocii.

Vocea puternică nu sună convingător.

Urmărește-ți intonația. Încearcă un truc simplu: una dintre frazele pe care trebuie să le lași în memoria publicului, rostește-o evidențiind fiecare cuvânt. Aceasta este o mișcare bună, deși bine cunoscută.

Trucul este potrivit și în cazul în care nu poți scăpa de emoții și începi să vorbești, introduci cuvinte parazitare – acest mod de vorbire nu este convingător. De îndată ce observi că ai trecut la vorbirea rapidă, oprește-te și vorbește mai lent, evidențiază centrele semantice (cuvintele importante din propoziție).

Schimbă ritmul. La început poți vorbi rapid, apoi mai încet; mai liniștit -mai tare, din punct de vedere al timbrului. Toți oamenii au voci frumoase, trebuie doar să-ți ”setezi” vocea și să o folosești.

Nu-ți fie frică de pauze. Vorbitorii fără experiență se tem de pauze, de aceea vorbesc tot timpul și astfel doar „deconectează” atenția publicului. Dacă vrei să vorbești mai convingător, atunci adaugă pauze în discursul tău.

Zgomotele puternice. Bătaia din palme, o tuse ușoară, un accent cu voce tare asupra celor spuse – și atunci publicul te va asculta.

2. Folosește ancore retorice.

Gândește-te la structura discursului tău. Astfel încât să nu fie doar un flux de cuvinte, ci un text frumos, logic, plin de semnificații. Ar trebui să aibă o bază – ideea principală pe care o transmiți, precum și teze, argumente, ilustrații interesante.

Neapărat repetă-ți discursul. Mai bine în fața unei camerei, nu în fața oglinzii. Astfel îți vei putea urmări greșelile, inclusiv cele mimice. Înregistrează câteva videoclipuri. Observă plusurile și minusurile: apoi lucrează asupra minusurilor.

Winston Churchill își repeta renumitele discursuri de câteva zeci de ori. El spunea: „Vorbitorul trebuie să epuizeze subiectul, nu răbdarea publicului”.

Utilizează construcții introductive. Cuvintele „Atenție!”, „Important!”, „Urgent” sunt un fel de momeală pentru public. Această tehnică este utilizată în mod constant de către mass-media în titluri, iar tu le vei face o caracteristică a discursului tău.

Există și alte construcții introductive cum ar fi: „Priviți”, „Fiți atenți”. ”Simțiți diferența”, „Ascultați”, „Așa cum am menționat deja.” „Să analizăm”, „Să numărăm”.

Pune întrebări. Retorice, deschise, închise – cu cât publicul va fi inclus mai mult în discursul tău, cu atât va fi mai mare gradul de încredere, ceea ce înseamnă că rezultatul va fi mai mare.

3. Folosește regula „7-38-55”

Trebuie să cunoști bine subiectul despre care vorbești și să crezi în el. Atunci când un vorbitor „își vinde” ideea, trebuie să fie infectat cu ea.

Dar publicul va percepe nu doar textul. Există regula 7-38-55. Doar 7% din succesul comunicării depinde de cuvintele noastre, 38% – de voce, intonație și 55% – de gesturi, puterea privirii și meta-mesajele pe care le transmitem. Uneori mișcările inconștiente ne fac să arătăm jalnici, nesiguri. Încearcă să le iei sub control.

Vorbește convingător, practică constant și nu uita să-ți analizezi fiecare discurs: ce a funcționat și ce nu, ce ai folosit și ce ai uitat. Desigur, cu cât ai mai multă practică și încredere în tine (încearcă să învingi criticul interior), cu atât rezultatul este mai bun.