Cum răspunzi unei persoane nepoliticoase? Iată 4 fraze cu efect puternic.

Adesea întâlnim oameni care, prin comportamentul lor, îți strică dispoziția și bunăstarea. Persoanele răutăcioase fac comentarii neplăcute și pun întrebări indiscrete, nepotrivite.

Astăzi îți împărtășesc câteva fraze psihologice care acționează asupra oamenilor toxici și îi calmează imediat.

1. „Totul se datorează iubirii.”

La orice întrebare răspunde cu această expresie. De exemplu, persoana toxică îți spune: ”Oh, arăți atât de rău, ești obosită?” Iar tu îi răspunzi:”Totul se datorează iubirii. În viața mea există atât de multă iubire, încât nu mai am forțe pentru altceva.”

Sau o persoană invidioasă îți spune: „Te-ai îngrășat”. Iar tu îi spui: ”Totul se datorează iubirii. În viața mea există atât de multă iubire, încât nu mai am timp să gătesc, trebuie să mănânc gustări, să alerg cu iubitul meu prin restaurante.”

2. “Nu mă mai invidia!”

Această expresie este mai dură. Atunci când cineva îți spune lucruri neplăcute, doar răspunde-i: „Nu mă mai invidia”. Astfel vei sublinia că ești indiferentă la glumele interlocutorului, înțelegi că ești mai bună decât el și că doar te invidiază.

3. „Acum este clar de ce oamenii spun asta despre tine.”

O astfel de frază va forța imediat interlocutorul să caute răspunsuri în sine și nu defecte în tine. Îi va fi interesant ce spun oamenii despre el, cine spune. Iar tu poți trece cu ușurință la un alt subiect fără a-i răspunde la noile întrebări.

4. „Știam că vei spune asta.”

Această expresie îi sugerează interlocutorului că reacția sa este previzibilă, iar tu știai din timp ce comportament va avea. Îi arăți clar că nu-ți pasă ce spune.

Utilizează aceste fraze simple și vei observa diferența în relațiile cu persoane neplăcute.