Învață să influențezi comportamentul oamenilor: 15 trucuri psihologice interesante și eficiente

Vrei să înveți cum să influențezi comportamentul altor persoane pentru a obține rezultatul dorit? Atunci acest articol este pentru tine. Iată o selecție a celor mai eficiente trucuri psihologice care te vor ajuta să controlezi și să influențezi psihicul uman.

1. Rostește numele interlocutorului

Dacă vrei să cucerești rapid interlocutorul, rostește-i numele. Interlocutorul va reacționa automat la acest truc. Dar nu o face prea des, pentru a nu-i „tăia” auzul. Exagerând, riști să obții efectul opus.

2. Echilibrul opiniilor

Dacă vrei să-ți exprimi o obiecție, dar nu vrei să o faci într-o manieră aspră și nici să ofensezi interlocutorul, atunci construiește propoziția astfel: „Sunt de acord cu tine, dar …”. Astfel, vei menține echilibrul opiniilor.

3. Postura încrederii

Dacă vrei să fii ascultat cu o probabilitate de 90% în timpul unei conversații, nu-ți încrucișa niciodată brațele peste piept, privește interlocutorul în ochi, nu te întoarce cu spatele la el și nu-ți încrucișa picioarele. Dacă ai în față mai mulți oameni, privește-l pe fiecare, în timp ce dai din cap.

4. Atuul principal

Dacă ai început o ceartă cu interlocutorul tău, nu încerca să-ți expui toate atuurile pe care le ai. Pe cel principal păstrează-l pe mai târziu! Când toate faptele și argumentele sunt epuizate, arată-i atuul pentru a-ți dovedi poziția.

5. ”Știu că te uiți.”

Dacă simți că cineva dintr-o mulțime de oameni te privește, cască! Ridicându-ți privirea vei identifica această persoană, pentru că cel mai probabil și ea va căsca.

6. Oglinda

O metodă foarte eficientă! Dacă lucrezi cu un număr mare de oameni, există o modalitate excelentă de a-ți menține clienții calmi și zâmbitori. Agață o oglindă mare în spatele biroului. Oamenii nemulțumiți care se apropie de locul tău de muncă își vor vedea involuntar reflexia în oglindă și își vor schimba automat expresia feței, deoarece fiecăruia dintre noi îi place să se vadă frumos și atractiv în oglindă!

7. Alegerea falsă

Dacă vrei ca omul să îndeplinească o sarcină, dar știi că nu este dornic să facă asta, folosește metoda alegerii false!

Dacă trebuie să facă un raport și să meargă la o întâlnire, întreabă persoana respectivă: „Vrei să faci raportul sau să mergi la întâlnire?” Primind sentimentul de control din partea ta, nu-i oferi ocazia să te refuze și va trebui să aleagă una dintre sarcini. Astfel poți acționa și în cazul copiilor leneși.

8. Neutralitatea

Arată-i adversarului că ești dispus să accepți diverse argumente. În viitor, această persoană va avea încredere în tine, va fi de acord și va asculta părerea ta. Această metodă este una dintre cele mai bune metode de convingere din lume!

9. Aspectul de afaceri

Pentru a te simți încrezător în cazul unui interviu telefonic, procedează astfel: îmbracă-ți costumul de afaceri și aranjează-te de parcă ai participa la o întâlnire adevărată. În acest format te vei simți concentrat și solicitat, iar succesul este garantat.

10. Efectul cameleonului

Dacă vrei să câștigi rapid încrederea interlocutorului și să obții rezultatul dorit în timpul unei conversații, atunci urmărește-ți postura, expresiile faciale și manierele. Esența metodei este de a imita (copia) limbajul corpului interlocutorului.

Dacă persoana din fața ta s-a așezat și și-a pus palmele pe masă, procedează la fel, dacă a zâmbit, zâmbește înapoi etc. Potrivit oamenilor de știință, îi iubim pe cei care ne imită! Această metodă a fost dovedită de către cercetători și este utilizată în mod activ de psihologi, consultanți, specialiști în marketing, manageri.

11. „Eu” în loc de „Tu”

Dacă dorești să evaluezi rezultatul sarcinii finalizate a unei persoane și să o faci astfel încât să fie încântat să-ți ofere un serviciu în viitor, atunci începe propoziția cu expresia „Eu” și nu „Tu” “.

De exemplu, „Apreciez foarte mult că ai depus atât de mult efort în această muncă!” mai degrabă decât „Ai făcut o treabă bună!”. În primul caz lauzi persoana pentru munca sa, în al doilea caz, judeci sau evaluezi.

12. Măgulirea

Pentru ca persoana să îndeplinească cu entuziasm orice sarcină pentru tine, începe astfel: „Nu pot încredința această sarcină nimănui decât dvs., vă rog să faceți acest raport.”, „Cunoașteți bine acest subiect, deci este mai bine dacă veți face dvs. această sarcină…”

Nu merită să începi propoziția cu următoarele: “Fă acest raport, te rog.”, “Finalizează această sarcină astăzi!”

13. Râsul 

Atunci când râzi în compania altor oameni puțin probabil observi un fapt interesant: în mod inconștient, omul care râde se va uita la cel pe care îl simpatizează sau este mai important pentru el.

14. Opinia autoritară

Pentru ca ideea (gândul) tău să fie tratată cu maximă încredere, spune că această idee înțeleaptă ți-a fost transmisă de părinți, străbunici etc. Oamenii tind să aibă încredere în experiența generației mai în vârstă.

15. Indiferența.

Dacă persoana îți spune anumite fapte despre un subiect care te interesează, atunci în timpul conversației „îmbracă-ți” pe față masca indiferenței. Această tehnică va forța adversarul să-ți spună inconștient mai multe decât ar trebui și în detaliu. Reacția ta „lipsită de emoție” este cea care va forța interlocutorul să facă acest lucru.