Află ceva nou despre tine: 30 de fapte neobișnuite despre psihologia umană.

Află ceva nou despre tine: 30 de fapte neobișnuite despre psihologia umană.

1. Aproximativ 30 % din timpul nostru îl petrecem visând și reflectând. Ai observat vreodată că citești un rând sau chiar o pagină întreagă și te întorci la început, pentru că ai citit-o, dar ai ratat sensul și conținutul.

2. Există o modalitate bună de a te motiva. Gândește-te la progres și la procesul de dezvoltare într-o anumită chestiune. Va funcționa cu adevărat și te va face să te miști mult mai repede.

3. Subconștientul ia decizii pe cont propriu. Și adesea mult mai rapid decât conștiința. De aceea, deciziile bazate pe intuiție sau instinctele de autoconservare se dovedesc a fi mai bune decât cele deliberate.

4. Învățarea – este și ea dependență. Creierul nostru este programat pentru a găsi noi soluții. Acest lucru se datorează dezvoltării, precum și hormonului plăcerii – dopamina. Trebuie să-l primim de undeva.

5. Oamenii leneși se simt mai fericiți. Din simplul motiv că sunt mulțumiți de ceea ce au și nu aleargă după realizări mari.

6. Fiecare amintire nouă este diferită de cea veche. Pentru că ne amintim ultima amintire și nu evenimentul în sine. În consecință, amintirea se schimbă de fiecare dată. O parte din date se pierde, o parte se adaugă – se inventează.

7. Oamenii râd mai mult de propriile glume decât de cele auzite. Chiar dacă este aceeași glumă, spusă de interlocutorul și de tine.

8. De fapt, mesajele text în care ni se urează „noapte bună” și „bună dimineața” activează o anumită parte a creierului nostru care este responsabilă de fericire.

9. Omul devine mult mai fericit când se confruntă față în față cu fricile sale.

10. Dacă poți vorbi mai multe limbi, atunci odată cu schimbarea limbii, se schimbă subconștient și personalitatea ta, în funcție de limba aleasă.

11. Majoritatea oamenilor (peste 70 %) tind să se plângă dacă se află în compania unui număr mare de oameni.

12. Acordăm mult mai multă importanță oamenilor care ne ignoră. Și mult mai puțină celor care sunt interesați de noi sau care își îndreaptă atenția în direcția noastră.

13. O mare parte din stresul pe care îl experimentăm vine din gândurile despre problemele care nu există cu adevărat.

14. Dacă îți petreci timpul cu oameni care se plâng – în curând vei deveni și tu la fel. Acest lucru se aplică și altor calități, inclusiv cele pozitive. De aceea, mediul în care ne aflăm este atât de important.

15. Majoritatea fobiilor noastre sunt amintirile strămoșilor noștri, care ne sunt transmise prin ADN.

16. Cel mai bun mod de a scăpa de gândurile rele este – munca. Întrucât în ​​acest moment ne concentrăm asupra muncii și nu asupra gândurilor negative la care ne gândeam mai devreme.

17. Pentru a depăși un eveniment negativ din viață – vei avea nevoie de mult mai multe evenimente, doar că deja pozitive.

18. Dacă ai dezvoltat mai multe planuri de urgență sau cel puțin unul complet, atunci este posibil ca planul tău inițial să eșueze.

19. Singurătatea este foarte rea pentru sănătatea omului. În special singurătatea forțată, atunci când omul este ignorat de cei din jurul său.

20. Femeile, de obicei, se uită la cei pe care îi simpatizează. Iar bărbații își concentrează atenția asupra celor care sunt interesați de ei.

21. Copilul începe să se simtă o „persoană” separată numai după împlinirea vârstei de doi ani. Până în acel moment, întreaga lume din jurul său este un tot întreg. Și el face parte din această lume.

22. Omul care își exprimă obiectivele și planurile egoiste, malefice, li se pare altora o persoană mult mai cinstită, decât cei care nu le au sau tac despre ele.

23. Faptul că unii oameni sunt pesimiști sau optimiști – este stabilit la nivel genetic.

24. În magazinele de îmbrăcăminte, femeile acordă cel mai des atenție acelor rafturi în care domnește haosul.

25. Evenimentele pozitive ne pot provoca depresie.

26. Dacă în casă este frig, atunci există o mare probabilitate că vei avea un coșmar sau un vis urât.

27. De fapt, cel mai eficient mod de a scăpa de stres este lectura. Ea depășește alcoolul, plimbările și orice alte tipuri de relaxare.

28. Subconștientul știe deja toate răspunsurile. De aceea, trebuie să ai încredere în el și să le găsești acolo, în adâncul gândurilor.

29. Oamenii orbi nu pot dezvolta schizofrenie. 

30. De cele mai multe ori ne amintim evenimentele din trecut într-un mod pozitiv, respectiv, majoritatea amintirilor noastre – nu sunt reale.