Cine este un sapiofil: 15 semne că ești unul dintre ei.

În lumea modernă, unde aspectul joacă un rol important, sapiofilii sunt un tip de oameni foarte rari.

Frumusețea externă și banii nu sunt atât de importanți pentru sapiofili, ei au nevoie de altceva. Ei vor să-ți cunoască viziunile asupra vieții și se îndrăgostesc de tot ce este extraordinar.

Cuvântul „sapiofilie” provine de la cuvintele ”înțelept” și „a iubi”. Sapiofilia – este tendința unor oameni de a fi atrași fizic și emoțional de cei care prezintă o inteligență superioară.

Astfel, un sapiofil este persoana care este atrasă s*xual și romantic de inteligența altor persoane.

Uneori, un sapiofil poate fi sapiosexual, adică omul care va prefera discuțiile, decât intimitatea fizică sau care are nevoie de comunicare pentru a simți atracție. Literalmente, îl excită inteligența.

Atât sapiofilii, cât și sapiosexualii sunt atrași de personalități inteligente, creative și extraordinare.

Iată 15 semne care pot spune cu certitudine dacă ești un sapiofil.

1. Cel mai probabil și tu ești foarte deștept.

Creierul unei persoane inteligente funcționează la un nivel mai complex. Din acest motiv, gusturile și preferințele tale vor fi diferite de cele ale unei persoane obișnuite. Cu alte cuvinte, cu oamenii mai puțin inteligenți, te vei plictisi.

Dacă ești un sapiofil, vei fi atras de oameni cu același nivel intelectual.

2. Te excită conversațiile inteligente.

Conversațiile profunde – iată ce este s*xy pentru tine, iar comunicarea este arma principală pentru ca cineva să te cucerească.

3. Ai memorie fotografică.

Mulți sapiofili au o memorie fotografică și sunt cu adevărat fericiți când găsesc pe cineva cu aceeași abilitate.

Ești capabil să-ți amintești tot ce se spune și ce este important pentru interlocutor.

4. Îți plac dezbaterile. 

Sapiofilii îi admiră pe cei care nu se tem să vorbească despre ceea ce cred.

5. Ești foarte curios.

Sapiofilii adoră să exploreze lumea și să afle mai multe despre subiectul care îi interesează.

Oamenii deștepți au o dorință constantă de a-și extinde cunoștințele și de a experimenta. Curiozitatea este una dintre cele mai atractive trăsături care îți alimentează imaginația.

6. Ești speriat de lipsa de educație a oamenilor. 

Te respinge atât de mult prostia și ignoranța, încât nici aspectul frumos nu le poate compensa. De aceea, cei care nu știu să poarte o conversație cu tine, nu au nicio șansă.

7. Te enervează greșelile gramaticale. 

Oricât de bune ar fi intențiile interlocutorului, erorile gramaticale te vor face să te întrebi cât de inteligent este și dacă a ținut vreodată o carte în mâini.

8. Ești atras de oamenii educați.

Sapiofilii nu numai că sunt inteligenți, dar preferă să vadă alături de ei doar persoane educate.

9. Imparțialitatea este un plus.

Deși pentru tine este foarte important ca omul să aibă o opinie, deschiderea către idei noi și lipsa prejudecăților ți se par trăsături mult mai atractive.

10. Te excită simțul subtil al umorului.

Sapiofilii preferă să-și caute un partener cu un simț subtil al umorului. Remarcile înțelepte, jocurile de cuvinte și replicile inteligente – îți atrag atenția.

11. Nu te îndrăgostești la prima vedere

Sapiofilii sunt acei oameni care au nevoie de timp să se îndrăgostească. De regulă, ei nu sunt atrași imediat de o persoană, dar dacă în procesul de comunicare aceasta le trezește interesul, vor manifesta simpatie și apoi vor dori să petreacă cât mai mult timp împreună.

12. Interesele comune sunt importante pentru tine.

Interesele și activitățile comune ajută aceste persoane să aducă relația la un nou nivel și la consolidarea ei.

13. Și inteligența emoțională contează.

Gestionarea emoțiilor și analiza sentimentelor altor oameni – este ceea ce cauți în ceilalți. Omul căruia îi pasă nu numai de minte, ci și de inimă – devine foarte atractiv în ochii unui sapiofil.

14. Prețuiești bunul gust.

Sapiofilii preferă oamenii care au bun gust în modă, muzică și idei, decât pe cei care urmează orbește tendințele și opinia mulțimii.

15. Îți place când omul are propria opinie.

Ești atras de oamenii care pot susține ceea ce este important pentru ei. Vei putea iubi pe cineva care are propriile interese, propriile puncte de vedere și care apreciază mai mult conținutul interior al unei persoane, decât atractivitatea fizică.