Cum identifici un ipocrit în cercul tău social: 5 semne clare.

Ipocrizia a devenit ceva firesc în societatea modernă. Se întâmplă să crezi că omului îi pasă de tine, dar, de fapt, el vrea doar să te murdărească cu gândurile și acțiunile sale toxice.

Este mult mai ușor să cedăm unei persoane zâmbitoare, decât unui pesimist. Fascinați de interlocutor, îi atribuim adesea ceea ce îi lipsește, de fapt. Omul ipocrit nu ezită să-și ascundă faptele rele și să dea vina pe alții pentru toate păcatele. Prin natură, sunt atrași de minciună și trădare.

Cum identifici omul ipocrit și cum să eviți durerea pe care ți-o poate provoca?

1. Cuvintele sale sunt justificate de fapte?

Cuvintele sale sunt dulci, dar nu întotdeauna sunt justificate de fapte. Dacă auzi promisiuni constante ce nu se împlinesc niciodată, fugi, ai în fața ta un ipocrit. Un om corect nu va arunca cuvinte și apoi va găsi motive pentru a renunța la ele.

2. Se consideră cei mai buni.

Oamenii ipocriți tind să-și atribuie modestia. Dar dacă urmărești comportamentul lor în timp ce comunică cu alte persoane, vei înțelege că mint. Astfel de oameni cred că se pot comporta după bunul lor plac, iar ceilalți, în opinia lor, trebuie să le satisfacă dorințele.

3. Dau vina pe alții. 

Cu toții facem greșeli. Dar, în timp ce majoritatea oamenilor își recunosc greșelile și încearcă să le evite în viitor, ipocritul își va apăra inocența până la final. Chiar dacă întreaga lume este împotriva sa.

Astfel de oameni adoră să dea vina pe alții pentru toate greșelile și astfel se fac cei mai puri și fără de păcat. Tu îți pierzi încrederea în tine și în acțiunile tale, iar ei câștigă putere și îi terorizează pe cei din jur.

4. Egoismul

Ipocritii sunt foarte egoiști. Din această motiv, transformă viața celor din jur într-un infern. Desigur, orice persoană sănătoasă nu mai vrea să comunice cu un egoist care își bate joc de alții și vrea să rămână nepedepsit.

5. Victimizarea. 

Unii ipocriți adoră să se prefacă ”îngeri”. Dacă ai descoperit minciuna ipocritului, el ar putea să-ți provoace milă pentru a scăpa de responsabilitatea pentru greșeala sa.

Ipocriții îți fură energia, de parcă ți-ar fura tot binele care există în viața ta. Nu, ei nu sunt oameni răi, ci doar supărați pe ceea ce îi înconjoară. Uneori au nevoie de ajutor pentru a vedea cât de luminoasă și diversă este viața. Iar alteori, este mai bine să te îndepărtezi de ei. Dar nu te grăbi să salvezi ipocritul, poate că el este mulțumit de viața sa și de rolul victimei.

Pentru ca viața să-ți aducă emoții pozitive, scapă de ipocriții din mediul tău. În plus, ei nu te influențează doar pe tine, ci și pe cei dragi, prin nemulțumirile și problemele tale. Ai nevoie de astfel de oameni în viața ta?

Crezi că astfel de oameni merită să fie salvați?