7 lucruri pe care nu le fac și nu le spun oamenii inteligenți.

Vrei să le arăți altora că ești inteligent și responsabil? Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este să te comporti într-un mod care să se potrivească personalității tale.

Să fii inteligent – înseamnă să știi ce să spui, când spui și cum spui. De asemenea, trebuie să știi când să taci, pentru a nu jigni interlocutorul.

7 lucruri pe care nu le fac și nu le spun niciodată oamenii inteligenți.

1. Nu se laudă. 

Lauda de sine – nu este cea mai bună trăsătură de caracter. Oamenii care se laudă cu valorile lor materiale, încearcă să arate cu cât sunt mai buni decât alții.

Oamenii inteligenți își lasă faptele să vorbească pentru ei. Dacă ești atent la modul în care te prezinți lumii, nu trebuie să te lauzi cu ceea ce ai și să faci oamenii să se simtă prost.

2. Nu dau vina pe alții și nu fug de responsabilitate.

Când se întâmplă ceva rău, oamenii inteligenți caută soluții și oportunități de învățare. Ei înțeleg că toată lumea poate face greșeli, iar ceea ce se întâmplă după greșeală, este mai important decât greșeala în sine.

Oamenii inteligenți sunt dispuși să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor și o consideră o trăsătură vitală pentru dezvoltarea personală.

3. Nu arată spre defectele altor persoane.

Nimeni nu este perfect, fiecare dintre noi are defecte. Oamenii inteligenți recunosc acest fapt și caută în fiecare om talentele și abilitățile sale unice. Într-un cadru de grup ei recunosc că fiecare om poate contribui cu ceva și vor tinde să-i încurajeze pe toți să lucreze împreună pentru a obține un rezultat pozitiv.

4. Nu vor critica aspectul cuiva.

Oamenii inteligenți apreciază diferențele și le privesc ca pe un factor pozitiv care poate contribui la dezvoltarea sănătoasă a relației.

Oamenii care își petrec timpul criticând aspectul altor persoane sunt, de obicei, superficiali și nesiguri. Oamenii deștepți înțeleg că a critica aspectul cuiva este o pierdere de timp și este mult mai bine să acorde atenție caracterului persoanei.

5. Nu cerșesc atenția cuiva.

Oamenii deștepți nu cerșesc nimic. Ei cunosc arta conversației și sunt dispuși să participe în discuții atunci când este cazul.

A cerși atenția cuiva este un alt semn de nesiguranță, iar oamenii deștepți preferă să-și petreacă timpul comunicând cu oamenii care au aceleași interese și sunt dispuși să le acorde timp.

6. Nu mint despre abilitățile lor. 

Oamenii inteligenți sunt încrezători în abilitățile lor. Nu simt nevoia să mintă și să pretindă că dețin abilități pe care nu le au. Dacă au defecte, se concentrează mai degrabă pe îmbunătățirea lor, decât pe minciuni.

Oamenii inteligenți înțeleg importanța onestității și sunt fideli cuvântului lor.

7. Nu renunță ușor.

Pentru a obține ceva valoros în viață, trebuie să lucrezi din greu. Oamenii inteligenți știu acest lucru și sunt gata să-și dea toată silința pentru a-și atinge obiectivele.

Când apar dificultăți, ei caută noi modalități de a-și atinge obiectivele și de a-și îmbunătăți abilitățile. Nu vor renunța doar pentru că se simt inconfortabil.

După cum puteți vedea, există multe lucruri pe care oamenii deștepți nu le fac și nu le spun niciodată. Acest lucru se datorează faptului că ei își analizează cuvintele și acțiunile și se asigură că nu jignesc oamenii. A fi inteligent – înseamnă să fii încrezător, atent, empatic, iar aceste caracteristici sunt de invidiat.