4 sfaturi pentru femeile singure cu un copil, care își doresc să înceapă o viață nouă.

Cum își pot îmbunătăți viața femeile divorțate cu un copil? Experții oferă 4 sfaturi în astfel de cazuri:

1. Unde poți face cunoștință cu un bărbat bun?

Începe cu internetul. Da, ești sceptică, însă această metodă de a cunoaște oameni noi devine tot mai populară. Cu siguranță ai cel puțin o prietenă care și-a aranjat viața personală grație internetului.

Nu te limita doar la site-uri de întâlniri. Înnoiește-ți fotografiile și începe să comunici activ pe rețelele sociale. Lansează-ți un blog și scrie acolo despre ceea ce te interesează. Fii activă în comunitățile corespunzătoare.

Probabil că aici îți vei întâlni destinul. Dar nu te focusa pe rezultat, însăși procesul de comunicare poate fi interesant.

 

2. Acordă-i atenție copilului tău.

În cazul unui divorț cel mai mult suferă copiii. Lumea lor, literalmente, se prăbușește. Adulții își rezolvă problemele fără a le oferi copiilor dreptul la alegere. Copiilor mici le este cel mai dificil să înțeleagă de ce părinții au decis să se despartă.

Unii copii își exprimă activ emoțiile în legătură cu divorțul părinților și chiar manifestă agresivitate, alții, dimpotrivă, se retrag în sine și suferă.

Dacă observi că după divorț copilul tău a devenit tăcut și s-a retras în sine, încearcă să găsești o abordare față de el. Propune-i să-și transfere sentimentele pe hârtie, să-și picteze familia. Vezi ce face și analizați împreună desenul. Asta te va ajuta să înțelegi ce se petrece în sufletul lui.

Dacă este posibil, contactează un specialist. Un psiholog bun îl va ajuta să depășească mai ușor situația. În orice caz, nu ignora comportamentul copilului. În adolescență, copiii cu mult mai dificil fac față consecințelor divorțului.

3. Nu încerca să fii perfectă.

Fii tu însăți. Nu ar trebui să încerci să atingi perfecțiunea în toate. Este în regulă dacă te descurci mai puțin bine după divorț. Acum, toate treburile casnice și grijile au căzut pe umerii tăi, iar copilul necesită și mai multă atenție.

Dacă simți că ești pe cale să izbucnești și să plângi, nu încerca să-ți suprimi emoțiile negative.

Aruncă-le pe hartie! Ține un jurnal al Mâniei. Da, ai auzit bine. Va fi un jurnal al furiei, un loc în care îți exprimi toate emoțiile negative și, în cele din urmă, îți iei adio de la ele.

În fiecare zi înainte de culcare, scrie despre orice nu-ți place, ce te enervează și ce urăști. În timp vei observa că ai devenit mult mai liniștită și mai reținută și nu mai încerci să-ți verși furia și iritabilitatea asupra celorlalți.

4. Iartă-ți fostul soț.

Da, cel mai probabil nu te-a tratat în cel mai frumos mod – te-a lăsat singură cu un copil în brațe. Și a plecat în viața sa liberă fără probleme. Este firesc să fii supărată pe el. Dar nu lăsa această furie să-ți distrugă viața.

Indiferent cu ce cuvinte ți-ai descrie acum fostului soț, amintește-ți că odată ai fost fericită cu el. Și ați avut o mulțime de lucruri bune, nu doar certuri și împărțirea proprietății. Ați râs împreună, ați iubit și v-ați bucurat împreună.

Aveți un copil comun care v-a legat pentru totdeauna, indiferent dacă îți place sau nu. Și cel mai important lucru – tu ai ales acest bărbat să-ți fie soț. De aceea, nu merită să-ți consumi energia mintală pe ură.

Mai bine gândește-te la lucrurile bune care s-au întâmplat între voi și încearcă să găsești cel puțin o calitate pozitivă în el. Poate că își iubește copilul mai mult decât viața sau cel puțin vă ajută cu bani. Orice ar fi, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să-l ierți și să înveți să trăiești din nou, fără el.