10 fapte psihologice interesante despre bărbați și femei pe care trebuie să le cunoști.

Deși diferențele dintre creierul feminin și cel masculin nu sunt atât de mari, fără îndoială reprezentanții ambelor sexe văd uneori lucrurile complet diferit.

Principala diferență constă în modul de gândire al bărbaților și femeilor. Femeile sunt mai emoționale și mai sensibile, în timp ce bărbații sunt mai stabili și mai raționali.

Deși ambii au nevoie de iubire și înțelegere, în anumite situații gândesc, se comportă și își exprimă emoțiile diferit.

Iată câteva fapte psihologice interesante despre bărbați și femei care susțin acest lucru.

10. Bărbații nu trebuie considerați mai amuzanți decât femeile. De fapt, bărbații glumesc mai mult, pentru că nu le pasă dacă celorlalți le place umorul lor sau nu.

9. În corpul feminin există de două ori mai puțini receptori ai durerii decât în corpul masculin, însă femeile au un prag de durere mult mai mare.

8. Orice relație care începe între 16 și 28 de ani are șanse mai mari să dureze în timp.

7. Pasiunea romantică, din punctul de vedere biochimiei, nu se distinge de tulburarea obsesiv-compulsivă severă.

6. O îmbrățișare de 20 de secunde face femeia mai fericită și mai încrezătoare.

5. Potrivit cercetărilor, femeile au mai des coșmaruri și vise asociate cu experiențele intense.

4. Conversațiile ajută femeile să consolideze noile relații, dar cresc riscul de depresie și anxietate.

3. În timpul comunicării, bărbații își folosesc logica pentru a înțelege ceea ce se spune, iar femeile își ascultă sentimentele și intuiția, motiv pentru care văd adesea semnificații ascunse și indicii.

2. Dacă bărbatul se rătăcește, el va încerca să-și amintească drumul de întoarcere și distanța parcursă aproximativ, în timp ce femeia va încerca să-și amintească reperele.

1. Creierul masculin sintetizează serotonina (hormonul fericirii) mult mai repede decât creierul feminin, ceea ce explică de ce femeile sunt mai predispuse la depresie și suferă mai des de tulburarea de stres posttraumatic, după un eveniment traumatic.