Cum să-ți descoperi atracția feminină: sfaturile psihologilor și experiența mea personală.

„Mergeți întotdeauna așa de parcă vă urmează trei bărbați.” – spunea designerul Oscar de la Renta.

– Mulțumesc pentru sfaturi, Oscar! Dar de ce trei și nu zece sau cincisprezece?

De fapt, această frază nu este despre mers și nici despre încredere, ci despre magnetism. Se mai numește „atracție feminină”. Un concept vag pe care foarte puțini oameni îl pot explica. Dar eu voi încerca.

Pentru că sunt interesată de acest fenomen și chiar am încercat să-l dezvolt în mine. Dacă cineva spune că nu i-ar plăcea să rămână atractivă pentru bărbați, indiferent de vârstă, aspect și greutate, nu o voi crede.

Dacă citiți articole pe acest subiect, toți autorii vorbesc despre armonie, fericire și bucuria cu care se umple o femeie cu adevărat atractivă. Apoi transmite în lume acest set sub formă de fluide invizibile cu care „prinde” admiratorii și își creează fericirea feminină.

Se pare că totul este simplu – dăruiește lumii dragoste și vei avea seducție și magnetism.

Dar de unde poți obține dragostea și bucuria? Cum te poți umple de aceste ingrediente magice?

Ce propun psihologii?

1. Amintește-ți starea de fericire pe care ai experimentat-o cel puțin o dată. Apoi iar și iar. Experimentează și memorează această stare.

2. Fă-ți această stare un obicei – în fiecare zi reîntoarce-te la ea. Mai întâi pentru o perioadă scurtă, apoi pentru o perioadă mai lungă până când devine permanentă.

3. Învață să-i mulțumești Universului pentru tot, chiar și pentru eșecuri și necazuri.

Și totuși, seducția nu este frumusețea exterioară!

Un exemplu din viață. 

O doamnă care își căuta fericirea pe site-urile de întâlniri mi-a împărtășit experiența ei.

”Primele mele întâlniri erau un eșec. În ciuda faptului că arătam bine, ascultam cu atenție interlocutorul (așa cum am fost învățată!) și nu manifestam niciun interes egoist, bărbații nu rămâneau mult timp în viața mea.

Și când am decis să renunț la tot și să merg la ultima întâlnire, s-a întâmplat ceva interesant!

În timp ce așteptam bărbatul, am băut un pahar de șampanie și cumva… m-am relaxat. Când a venit cel pe care îl așteptam nu mi-am exprimat nici cea mai mică nemulțumire că a întârziat (nu mi-a mai păsat!).

Am început să comunicăm și mi-am dar seama că nu simt deloc tensiune. Pe plan intern, m-am resemnat că nu aștept nimic de la aceste întâlniri și am renunțat la intenția mea de a-mi găsi fericirea.

Și tocmai această întâlnire a devenit un punct de cotitură.

Cu acel bărbat nu mi-am continuat relația (deși era dispus), dar am început să-mi antrenez starea de relaxare și o ușoară indiferență.
Și, știi, a funcționat! În curând am întâlnit un bărbat cu care suntem împreună de câțiva ani.”

Exact asta vreau să spun – elimină tensiunea, așteptarea rezultatului și bucură-te de moment.

Practica mea personală

– Găsesc o melodie plăcută și dansez, așa cum reușesc să o fac. Încerc să prind valul fericirii. Apoi îl țin cât mai mult posibil.

– Mă protejez de cei care critică, sunt nemulțumiți și se plâng tot timpul. Cei care mai sunt numiți ”toxici”. Astfel de oameni sunt contagioși. Infecțiile nu sunt doar despre răceli, ci și de emoții.

– Încerc să mă bucur de fiecare acțiune. Totul este simplu: beau cafea – simt gustul și mă bucur; merg pe stradă – simt pasul și mă bucur; privesc frunzele verzi – savurez; îmi pieptăn părul – mă bucur de proces;

Acesta este un antrenament. Sentimentele și reacțiile sunt mușchi precum bicepsul și tricepsul.

Concluzie

Bărbații sunt atrași de femeile mulțumite de sine, ușoare, vesele, care se bucură de momentul prezent. Da, o astfel de femeie se poate supăra, dar ea se va putea bucura chiar și de asta. Apoi va reveni rapid la starea obișnuită de bucurie.