8 obiceiuri care te vor ajuta să-ți dezvolți inteligența.

Inteligența – nu este întotdeauna rezultatul genelor. Pentru a-ți menține mintea la un nivel suficient de înalt, trebuie să o antrenezi. Aceste 8 obiceiuri te vor ajuta să devii mai inteligentă.

1. Pune întrebări. 

Nu-ți fie teamă să pui întrebări dacă nu știi sau nu înțelegi ceva, doar învață să le formulezi corect. Găsește răspunsuri la întrebările tale în mod independent. Vino acasă și în loc să te uiți la televizor, caută pe internet informații care te interesează. Acest obicei simplu te poate face mai inteligentă – nu-l ignora! Din păcate, problema timpului nostru este iluzia cunoașterii.

2. Citește.

Obișnuiește-te să citești – acesta este cel mai bun mod de a-ți antrena mintea. Și nu bârfe pe Internet, ci literatură serioasă, articole științifice. Începe cu puțin – citește câte 2 pagini, apoi treptat mărește numărul de pagini până când nu vei putea trăi fără lectură. Lectura de dimineața este mai productivă!

3. Motivația

Trebuie să-ți găsești motivația, fiecare creier este individual. Un format convenabil pentru cineva, poate fi incomod pentru altcineva. De aceea, alege ceea ce ți se potrivește – cărți, video, podcasturi.

4. Înconjoară-te de oameni deștepți.

Stai lângă cei cu care vei petrece timpul interesant. Petrecerea timpului cu oamenii intelectualii are un efect benefic asupra funcției creierului.

5. Nu-ți fie teamă să începi.

Chiar și cei mai de succes oameni au făcut cândva primii pași. Fluxul de cunoștințe trebuie să fie constant, aceasta este garanția dezvoltării.

6. Reîncarcă-te.  

Corpul și creierul nostru zilnic au nevoie de o reîncărcare. Corpul se reîncarcă în timpul somnului, dar trebuie să înveți cum să-ți reîncarci creierul. Rezervă-ți puțin timp pentru tine în fiecare zi, eliminând orice stimul extern. Oferă-ți 10 minute înainte de culcare sau după trezire, timp în care vei medita, își vei curăța mintea de problemele acumulate, cele nerezolvate și situațiile care te preocupă.

7. Sportul.

Dezvoltarea inteligenței este direct legată de îmbunătățirea corpului. Monitorizează-ți alimentația, alege un format de antrenament convenabil. Inteligența fără sănătate – nu-ți va aduce fericire.

8. Disciplina

Sportul te învață să fii disciplinată, ceea ce înseamnă că obiceiurile bune se vor forma mai activ. Nu amâna până mâine ceea ce îți aduce beneficii astăzi.