6 obiceiuri care împiedică oamenii să fie fericiți.

Uneori se pare că viața trece, iar omul este doar un observator, nu un participant la evenimente. Dacă simți că nu ești prea fericit, s-ar putea să te împiedice aceste 6 obiceiuri. Dar nu dispera, întotdeauna îți poți schimba viața în bine.

1. Plângerile contante. 

Plângerile în sine nu sunt distructive, uneori este util să plângi și să te plângi, să arunci emoțiile negative. Dar există simptome alarmante care indică faptul că trebuie să lucrezi asupra ta. De exemplu, îți arunci emoțiile negative pe internet și atunci plângerea, de fapt, pleacă în gol. Dacă nu poți schimba ceva, concentrează-te pe ceea ce se află în zona ta de control. Sănătatea ta mintală doar va avea de câștigat din asta.

2. Aștepți să-ți surâdă norocul

Să aștepți că brusc vei deveni norocos – este o idee proastă. Dacă nu-ți cauți locul de muncă de vis, puțin probabil el te va găsi. Trebuie să te îndrepți spre obiectiv. Nu renunța să obții ceea ce-ți dorești. Altfel, visul tău nu se va realiza niciodată.

3. Încercarea de a face totul perfect și de a-i mulțumi pe toți. 

Oamenii își doresc atât de mult să primească aprobarea celorlalți, încât uită de sine și de nevoile lor. De fapt, oamenii rareori se gândesc la alții, ei se gândesc doar la sine. Să-i mulțumești pe toți – este o ocupație fără speranță, dincolo de controlul tău.

Indiferent de modul în care vrei să faci totul perfect – acest lucru nu se va întâmpla. Întotdeauna va exista cineva care va fi nemulțumit. Trebuie doar să-ți faci treaba bine.

4. Trecutul

Să trăiești cu capul întors în direcția opusă este foarte dificil, chiar și fizic. Greșelile, bucuriile, durerile care au fost cândva – au rămas în trecut. Nu poți să te întorci și să schimbi totul, fă-o diferit. Ceea ce faci acum îți creează viitorul, ceea ce ai făcut ieri – nu mai creează nimic. Este suficient să înțelegi dacă acțiunile tale de azi te duc acolo unde dorești sau nu. Dacă da, atunci mergi calm și nu privi înapoi. Dacă nu, este timpul să faci schimbări.

5. Viciile

Cea mai mare bogăție a omului este sănătatea, dar mulți își amintesc acest adevăr atunci când se îmbolnăvesc. Toată lumea are puncte slabe, însă este important să controlezi numărul lor. Fumatul, alcoolul, drogurile, mâncarea în exces, dependența de cumpărături, de jocuri de noroc, porno, dependența de rețelele sociale – toate acestea sunt foarte dăunătoare pentru psihicul uman. Desigur, în doze mici, nu sunt dăunătoare. Dar dacă te lași dus și depășești limitele, foarte curând vei ajunge în vârtejul unor evenimente incontrolabile.

6. Zona de confort. 

Zona de confort este adesea confundată cu stabilitatea. Omul vrea să fie în siguranță și astfel doar își face rău, fiindu-i frică să încerce ceva nou. Omul poate obține succes doar dacă iese din această zonă de confort.

E frumos să stai în ”cușca siguranței”, însă nu vei reuși multe acolo. Încearcă să faci uneori lucruri pe care nu le faci în mod normal. Acest comportament îți va oferi cheia cu care vei deschide cușca și te vei simți mai încrezător.

Conștientizarea problemei este deja o parte a soluției. De aceea, merită să lucrezi asupra ta și să scapi de obiceiurile proaste care te împiedică să fii un om liber și fericit.