10 motive pentru care merită să lucrezi, decât să depinzi financiar de bărbat.

Știu că visul multor femei este să-și găsească un soț alături de care nu vor lucra, ci vor trăi așa cum își doresc. Cu toate acestea, lipsa unui loc de muncă nu-i aduce femeii beneficii, dimpotrivă doar îi dăunează. Iată de ce…

1. Majoritatea familiilor au lipsuri financiare.  

Chiar dacă bărbații sunt conștienți de faptul că trebuie să-și întrețină familiile și depun eforturi pentru asta, majoritatea dintre ei nu pot face față singuri poverii financiare. Din salariul unui bărbat cu venituri medii în țara noastră cu greu pot supraviețui trei sau patru persoane.

2. Despre bărbații cu venituri mari se poate spune că „tot ce au dobândit a fost prin muncă grea”.

Astăzi, principalii ucigași ai bărbaților sunt accidentele vasculare cerebrale, atacurile de cord, consecințele intoxicației cu alcool și stilul de viață necorespunzător. Iar toate astea, în mare parte sunt asociate cu nivelul ridicat de stres. Femeia nu ar trebui să crească acest nivel și mai mult, punând toate sarcinile pe seama partenerului, fie fizic, fie psihologic („bărbatul este obligat”). Soțul unei femei care lucrează are șanse să trăiască mai mulți ani.

3. Bărbații mor în medie cu 6-10 ani mai devreme, deci femeia ar trebui să se gândească în avans la pensia ei atunci când va rămâne văduvă.

Desigur, nu este 100% sigur că te așteaptă un astfel de viitor, dar se poate întâmpla.

4. Cine are bani are putere, iar puterea corupe. Chiar și cei mai liniștiți soți se pot transforma în monștri în situația în care toate fluxurile financiare sunt în mâinile lor. Pretenții, trădare, bătăi – bărbații își pot permite aceste grozăvii dacă femeia depinde complet financiar de ei. Nu toți soții sunt așa. Dar … de ce să-i provoci?

5. Trebuie să lucrezi pentru a-ți construi legături sociale. În caz contrar, la cine să ceri ajutor dacă se întâmplă ceva? Nu te poți baza doar pe soț. Acasă, persoanele cu venituri medii sunt plictisitoare și neinteresante.

6. Munca preferată crește stima de sine a femeii. La muncă femeia se poate realiza și poate fi mai bună decât alții în ceva. Munca este o asigurare, în cazul în care în familie ceva merge prost. Un fel de parașută pentru stima de sine a femeii.

Dar munca trebuie să-ți aducă plăcere, în caz contrar, ea nu-ți adaugă altceva decât o cocoașă.

7. Un loc de muncă bine plătit este o trambulină excelentă în cazul în care femeia este nevoită să divorțeze, dintr-un motiv sau altul. Se poate întâmpla să fii obosită de bărbatul cu care ți-ai legat viața. Se întâmplă.

8. Femeia care lucrează și se asigură singură își poate alege amanți din orice categorie de vârstă. Cele care se concentrează doar pe bani – aleg dintre cei bogați, de obicei cu 10-15 ani mai în vârstă.

9. Munca poate deveni o piatră de temelie care facilitează avansarea copiilor pe scara socială.

Mama care un un loc de muncă preferat și interesant este o autoritate. Și pentru soț este mai interesantă. Dar numai cu condiția că micuții nu se îmbolnăvesc des și nu au mai puțin de doi ani. Dacă este exact această situație, atunci trebuie să sacrifici totul, inclusiv și munca preferată.

10. Femeile care lucrează arată mult mai bine. Nu știu care este motivul, poate prezența spectatorilor? Din nou, nu vorbesc despre acele doamne care își dedică tot timpul liber saloanelor de înfrumusețare și clinicilor de chirurgie plastică. Vorbesc despre femeile obișnuite cu un venit mic sau mediu. Totuși, să ai un loc de muncă pe care îl adori este mult mai grozav decât să fii gospodină.

Se pare că un loc de muncă în viața femeii este mult mai profitabil decât lipsa acestuia. Ce credeți despre asta?