3 modalități simple recomandate de psiholog pentru de a-ți îmbunătăți starea de spirit.

Alice Boyce, psiholog social și specialist în terapie cognitiv-comportamentală a enumerat câteva modalități simple, care pot ajuta oamenii să se simtă mai energici atunci când sunt deprimați. Articolul său a fost publicat în ediția Psychology Today.

Potrivit expertului, atunci când sunt deprimați oamenii adesea se gândesc la diferite surse de plăcere, cum ar fi mâncarea delicioasă sau cumpărăturile. Cu toate acestea, omul deprimat nu are energie și nici timp pentru acțiuni active, de aceea specialistul recomandă 3 metode simple care îi vor ridica dispoziția.

3 modalități simple de a-ți îmbunătăți starea de spirit:

1. Organizează-ți o aventură.

De exemplu, Boyce spune că își organizează călătorii bugetare în alte orașe: noaptea este pe drum, iar ziua călătorește prin oraș. În ciuda faptului că astfel de aventuri sunt destul de obositoare, ele îți oferă cele mai frumoase amintiri.

2. Inspiră-te din exemplul cuiva.

Atunci când ești copleșit de anxietate cu privire la obiectivele tale, este important să vezi că alți oameni experimentează aceleași emoții ca și tine și își îndeplinesc visurile, chiar dacă eșuează pe parcurs. În acest caz, sunt utile emisiunile TV sau videoclipurile de pe YouTube. Cel mai important lucru este să găsești conținut care rezonează emoțional cu tine.

3. Adresează-te unui om care te inspiră sau unui idol.

Îi poți scrie idolului o scrisoare, îi poți adresa o întrebare sau îi poți trimite un mesaj de recunoștință. Ceea ce contează este că munca acestui om îți aduce beneficii și emoții pozitive.

Există și alte modalități de a te înveseli într-o situație emoțională dificilă, a spus Boyce. Acestea nu vor face ca durerea ta emoțională să dispară complet, dar te vor ajuta să vezi problema și să o privești altfel, să simți că momentele dificile te ajută să crești, dar nu sunt un instrument care vrea să te doboare.

De multe ori, oamenii sunt supuși unui atac de panică din cauza interpretării anumitor situații și nu a prezenței unei probleme reale. În acest caz, trebuie să-ți schimbi direcția gândurilor și să-ți distragi atenția, astfel încât sentimentul de frică să dispară pe fundal.