Reducerile false și muzica specială: Iată cum sunt înșelați cumpărătorii în magazine.

Fiecare cumpărător este convins că are libertatea de a alege. De fapt, aceasta este doar o iluzie – comportamentul nostru în magazine este controlat de o întreagă industrie, în care sunt implicate centre de cercetare, psihologi și agenții de publicitate. Sarcina lor este să determine oamenii să cumpere cât mai mult. Mult mai mult!

Proprietarii supermarketurilor și centrelor comerciale par să jongleze cu atenția oamenilor, încurajându-i să cumpere bunuri cu ajutorul amplasării corecte a acestor bunuri, alegerea unei anumite scheme de culori și chiar a unei melodii speciale.

Cele mai frecvente trucuri folosite în această industrie:

1. Reducerile și programele de loialitate.

Experții au observat că această metodă acționează cel mai eficient asupra conștiinței consumatorului. Potrivit experților, cu câteva zile înainte de introducerea reducerilor, magazinele adesea supraestimează costul mărfurilor, după care oamenii cred că fac o achiziție profitabilă.

2. Muzica

Melodiile care se aud adesea în zonele de vânzare sunt selectate nu numai pe baza preferințelor personale ale administrației magazinului. Lista de redare este selectată de experți care știu exact ce melodii determină clienții să se miște astfel încât să încetinească și să examineze produsele mai atent.

De exemplu, în magazinele de îmbrăcăminte și încălțăminte sport, se aud sunete tipice pentru un anumit tip de sport: sunetul mingii de baschet sau al rachetelor de tenis, sunetul apei în piscină. Fiecare zgomot ajută magazinul să vândă.

3. Marcajul

În magazinele de produse alimentare și cosmetice adesea este schimbată marcarea. Uneori se întâmplă ca mărfurile care au fost depozitate mult timp în condiții necorespunzătoare, să fie vândute ca fiind noi. Din păcate, este aproape imposibil ca clientul să determine singur timpul producerii lor, deoarece angajații utilizează echipamente specializate pentru a schimba marcajul.

De asemenea, experții avertizează că, în ultimii ani, au devenit tot mai frecvente cazurile când casierii înșală clienții. Angajații pot introduce bunuri terțe în cec. În acest sens, experții recomandă compararea listei de cumpărături imediat după plată. În astfel de cazuri, trebuie să contactați imediat serviciul de securitate sau administratorul.