6 motive pentru care unele femei aleg să nască copii.

Fiecare femeie are nevoie de copii pentru a le dărui dragostea. Dar pe lângă acest motiv evident, există multe altele care obligă femeile să nască.

6 cele mai frecvente motive:

1. Evadarea din singurătate și găsirea unui nou sens în viață.

În astfel de cazuri, copilul devine sensul vieții mamei. Și cel mai mare pericol, este că puține mame sunt capabile să se separe psihologic de copilul lor și să-l lase să ”zboare” singur prin viață.

Astfel de mame adesea folosesc șantajul ca o modalitate de a ține copilul alături: „Am făcut totul pentru tine”, „Te-am crescut singură” „Ești un copil nerecunoscător” sau „Am tot dreptul să-ți controlez viața”.

2. Pentru a câștiga bani

Copiii sunt o sursă de venit; cu abordarea corectă ei pot fi foarte profitabili. Nu credeți? Un bun exemplu în acest sens este mama familiei Kardashian – Kris Jenner.

Ea s-a recalificat în brand-managerul familiei și primește 10% din venitul total. „Cine știa că va fi atât de profitabil? Ar fi trebuit să fac mai mulți copii!” – a declarat Kris deschis într-un interviu pentru The Hollywood Reporter.

3. Realizarea propriilor ambiții

Adesea copilul se transformă într-un mijloc prin care mama încearcă să-și realizeze un vis din copilărie. Sau, cel puțin, pentru a demonstra că s-a realizat ca mamă (întrucât nu are prea mult succes în celelalte domenii).

Mama nu poate și nu vrea să separe interesele copilului de ale sale. A cui viață trăiesc acești copii – a lor sau a mamelor lor?

4.. Pentru a scăpa de sentimentul de inferioritate.

„Toate femeile (decente, de succes, fericite, căsătorite) au copii. Toți oamenii normali au copii. Femeia se poate realiza ca femeie doar dacă naște copii.” – fetele care au fost crescute cu aceste mesaje întâmpină dificultăți la maturitate.

Există foarte multe doritoare de ”a fi ca toți” și este de înțeles. Apartenența la orice grup social mare îți face viața mai ușoară în societate (nu trebuie să inventezi nimic, totul a fost inventat în locul tău – femeia trebuie să nască și să stea la bucătărie). Dar după nașterea copilului, poți cădea în următoarea capcană psihologică: ”Sunt o mamă rea”.

5. Pentru ”a lega” bărbatul.

O metodă foarte periculoasă și ineficientă, dar femeile continuă să o folosească. Băieții și fetele, ai căror părinți sunt împreună numai „de dragul copiilor”, nu devin mai fericiți. Mai degrabă invers, ei se pot simți vinovați că părinții lor se ceartă constant.

6. Pentru a-și prelungi tinerețea.

Atât timp cât ai un copil mic, se pare că bătrânețea este undeva departe. De aceea, unele femei nasc și la 50 și la 65 de ani. Se autoamăgesc? Nu.

Ginecologii afirmă că multe femei de 50 de ani au astăzi vârsta biologică cu 10-15 ani mai mică decât cea reală, de aceea sunt capabile să ducă sarcina. Studiile au arătat că femeile care aleg cariera și amână sarcina sunt mai bogate, mai educate și, ca rezultat, mai sănătoase fizic decât media de aceeași vârstă.

„Aceste femei de 50 de ani – sunt foarte tinere.”, spune Richard Paulson, expert în fertilitate la Universitatea din California de Sud.