10 sfaturi de la cele mai de succes femei din lume, care te vor ajuta să-ți construiești propria afacere.

Acordă atenție poveștilor de succes și sfaturilor oamenilor care au atins înălțimi în carieră sau au construit o afacere de succes.

1. Fii activă

Aproape toți oamenii celebri și de succes urmează această regulă. De exemplu, Ursula Burns, CEO Xerox, face sport de două ori pe săptămână cu un antrenor personal. Și preferă să se trezească foarte devreme, pentru că dimineața îi apar cele mai interesante idei.

2. Vizualizează

Obiceiul de a-și imagina o altă viață, a ajutat-o foarte mult pe fondatoarea mărcii Spanx, Sarah Blakely. Femeia de afaceri nu are nicio îndoială cu privire la asta. În timp ce lucra ca vânzătoare, deseori își imagina că într-o zi va avea propria afacere. Visul său s-a realizat atunci când și-a dat seama că femeile nu aveau de unde să-și cumpere lenjerie de slăbit de calitate bună.

3. Dezvoltă-te

Succesul nu îi însoțește pe cei care stau pe loc. De exemplu, CEO-ul Yahoo! Marisa Mayer nu privește înapoi la realizările sale profesionale, cariera sa încă este în curs de dezvoltare – consideră femeia. Mai mult, ea este sigură că obiectivul nu poate fi atins decât prin muncă grea.

4. Nu uita de pace și liniște.

Oprah Winfrey crede că, în ciuda volumului de muncă și a programului încărcat, trebuie să rămâi singură cu tine timp de 20 de minute, cel puțin de două ori pe zi. Singurătatea face ordine în gânduri și îți reîncarcă bateriile pentru noi realizări.

5. Caută-ți un mentor

Fără ajutorul și sprijinul unei persoane care a trecut prin multe experiențe, puțin probabil vei putea face totul bine. Găsește-ți un mentor care să te ghideze în direcția corectă. Dar este posibil ca persoana potrivită să nu apară imediat.

Sheryl Sandberg, COO Facebook, spune că găsirea unui mentor este un proces minuțios și meticulos. Trebuie să cunoști oamenii, să construiești relații cu ei și abia apoi să rogi persoana să devină mentorul tău.

6. Petrece weekend-ul corect.

Pentru a face ca sfârșitul de săptămână să rămână în memorie cu ceva plăcut, învață să te deconectezi de la toți stimulii externi, în special, de la rețelele sociale. Sora lui Mark Zuckerberg, Randy, urmează această regulă. Ea este CEO-ul Zuckerberg Media și afirmă că dacă oamenii vor să obțină succes, atunci trebuie să renunțe la verificarea constantă a fluxului rețelelor sociale și să petreacă timpul util.

7. Rămâi femeie

Probabil că aceasta este cea mai dificilă regulă de urmat. Într-o serie de sarcini și termene nesfârșite, este ușor să uiți de tine, de familie și de cei dragi. Margaret Thatcher spunea că o doamnă adevărată, în ciuda poziției sale înalte, nu are dreptul să uite de coafura sa perfectă și de soț.

8. Nu-ți fie teamă să fii tu însăți. 

Lumea afacerilor și a pozițiilor înalte obligă oamenii să se schimbe și să se supună legilor ei. Dar nu-ți fie teamă să mergi împotriva opiniei majoritare.

Coco Chanel urma acest principiu. Ea spunea că omul nu trebuie să urmeze mulțimea, ci dimpotrivă, să-și aleagă propria cale și să o urmeze.

9. Nu te concentra pe perfecțiune

Potrivit lui Hillary Clinton, perfecționismul este dușmanul succesului. Este imposibil să facem lucruri de calitate perfectă în fiecare zi.

Tinde să realizezi sarcinile „în general bine”. Vei avea ascensiuni, dar coborâșurile nu trebuie luate prea personal.

10. Nu-ți fie teamă să o iei de la capăt.

Va fi foarte dificil să obții succes în cariera ta dacă nu te antrenezi să renunți la tot și să o iei de la capăt. Fondatoarea Mary Kay, Mary Kay Ash, a făcut exact acest lucru. La 45 de ani a renunțat la cariera sa pentru a fonda una dintre cele mai importante companii de cosmetice din lume. Oare acesta nu este un exemplu că niciodată nu e prea târziu?