Iată de ce copiii întotdeauna cer apă înainte de culcare.

Mulți părinți devin nerăbdători în această situație. Unii își fac griji, fiind incapabili să înțeleagă ce se află în spatele acestui misterios atac de sete în fiecare seară.

Atunci când copilul tău cere apă înainte de culcare, probabil te gândești că a uitat să bea în timpul zilei. Dar când îi aduci paharul cu apă, el ia doar o înghițitură!

În acest moment, imaginația părintelui anxios sau supărat este în căutarea unui răspuns. Crezi că te manipulează? Își demonstrează puterea asupra ta?

Calmează-te: aparent, acesta este doar un mod de a-ți atrage atenția.

Copiii nu sunt capabili de astfel de manipulări. De aceea, nu te gândi că vrea să-ți testeze răbdarea. Uită și de alte explicații pe care ți le-ai inventat. Nu te enerva și nu-ți face griji. Motivul real al acestei situații tipice este mult mai complex decât pare.

Copilul doar vrea să știe că poate conta întotdeauna și necondiționat pe tine. Copiii mici sunt dependenți de părinții lor, mai ales noaptea, când le este atât de frică de întuneric.

Copilul vrea să se asigure că părinții vor avea grijă de el. Că poate conta pe ei în vremuri dificile. Deci, nu este vorba despre răbdarea ta, ci despre capacitatea ta de a-i răspunde, de a-l calma.

„Nu fiecare persoană care are copii – este părinte, la fel cum nici fiecare om care are pian – nu este pianist.” (Michael Levin)

Mai mult decât sete.

Deci, situația descrisă trebuie abordată cu calm, răbdare și, cel mai important, cu dragoste. Copilul tău cere dragoste.

Aceasta este sarcina noastră ca părinți, aceasta este cheia fericirii – să oferim dragoste.

Nu este vorba despre sete, incomoditate, manipulare sau viclenie. Totul este mult mai profund. Paharul cu apă – este doar o scuză.

Uneori copilul într-adevăr vrea să bea, dar de cele mai multe ori are nevoie de altceva.

Îi lipsește sprijinul emoțional.

Nu uita să-l îmbrățișezi și să-l săruți înainte de culcare. Afecțiunea și căldura sunt foarte importante pentru el. Copilul vrea să simtă confortul și încrederea că poate conta întotdeauna pe părinții săi. Nu va fi întotdeauna așa, de aceea este atât de important să te bucuri chiar și de momentele care te supără. Crede-mă, mai devreme sau mai târziu îți va fi dor de astfel de clipe.

După cum poți vedea, trebuie doar să-ți înțelegi copilul și să-i oferi cât mai multă dragoste!