„Oamenii văd doar ceea ce vor să vadă”: 8 Citate sincere despre lumea în care trăim.

Viața uneori ne mângâie, alteori ne lovește dur. Nu putem influența totul și poate fi dificil să acceptăm asta. Dar totuși putem schimba ceva. De exemplu, atitudinea noastră față de ceea ce se întâmplă. Și, de asemenea, putem să ne amintim acea experiență dificilă prin care au trecut oamenii înaintea noastră și să tragem concluziile corecte…

8 Citate sincere despre lumea în care trăim:

1. „În teoria evoluției, spunem tot timpul că supraviețuiește cel mai puternic. Mi se pare că ea funcționează în alt mod. Supraviețuiește sistemul.” – Eric Karsenti.

2. „Cei mai bogați oameni nu pot fi decenți, deoarece există două moduri de a face avere – cinstit și necinstit, iar cel care folosește ambele metode este mult mai bogat decât cel care folosește una. În plus, cei necinstiți nu plătesc taxe și nu fac acte de caritate.”

3. „Dorința de a minți cu scopul de a-l face fericit pe aproapele tău, o vei întâlni chiar și în cea mai decentă societate, pentru că toți suferim de această necumpătare a inimii noastre.” – Fyodor Dostoevsky (Adolescentul).

4. „Cel mai puternic sentiment este – dezamăgirea. Nici supărarea, nici gelozia și nici măcar ura … după ele rămâne cel puțin ceva în suflet, după dezamăgire – goliciune.” – Erich Maria Remarque.

5. „Nu-ți fie frică de dușmani – în cel mai rău caz, te pot ucide. Nu-ți fie frică de prieteni – în cel mai rău caz, te pot trăda. Fie-ți frică de oamenii indiferenți – ei nu te omoară și nu te trădează, dar cu acordul lor tăcut există trădare și crimă pe pământ.” – Bruno Y.

6. „Fiecare om își găsește o scuză și cu cât devine mai ticălos, cu atât este mai emoționantă povestea sa.” – Joe Abercrombie.

7. „Oamenii văd doar ceea ce vor să vadă și aud doar ceea ce vor să audă. Pe această proprietate a naturii umane se țin 90% din zvonurile monstruoase, reputația falsă, bârfele protejate sacru.” – Anna Akhmatova

8. „Cine este omul romantic? Este cel care are un sentiment sporit de frumusețe și o reacție sporită la urâțenie. El alege frumosul și respinge urâtul. Dar există o realitate interioară – realitatea infinitului nostru interior. Realistul spiritual nu alege nimic și nu pleacă de la nimic. El a simțit realitatea frumuseții durabile și a învățat din experiență că urâtul, boala și moartea nu au plenitudinea realității. Și știe că trebuie să poarte această realitate incompletă pe umeri, încărcându-se de putere din cealaltă, interioară – completă. Să nu te ascunzi de durere și moarte. Să nu fugi. Trebuie să ai curajul să urmărești un film de groază până la capăt. Dar să știi că acesta este un film, iar eu, spectatorul, sunt realitatea.” – Z. Mirkina.