5 moduri de a identifica o persoană ipocrită în mediul tău.

Ipocrizia – este o trăsătură teribilă care te face să te îndoiești de tine. Omul ipocrit are abilitatea de a-și ascunde faptele rele și de a-i învinui pe alții. Ipocriții sunt mincinoși, trădători și infideli. Exact așa se comportă în mediul lor normal.

Deci, cum poți identifica astfel de persoane printre cei care te înconjoară, pentru a nu cădea în capcana înșelăciunii lor?

1. Acțiunile lor vorbesc mai tare decât cuvintele

Acesta este un semnal de avertizare la care ar trebui să acorzi atenție în primul rând. Ipocriții știu să te seducă cu discursurile lor. Dar cuvintele lor aproape niciodată nu sunt susținute de acțiuni. Sunt cei care îți fac mari promisiuni, dar nu le îndeplinesc niciodată. În același timp, mereu au ceva de spus în apărarea lor.

 

2. Se simt superiori altor oameni. 

Un ipocrit va încerca să-ți demonstreze că este cel mai umil om de pe Pământ. Dar dacă te uiți mai atent la relațiile sale cu ceilalți, vei înțelege că nu suportă să fie la egalitate cu ei.

El crede că are dreptul să se comporte exact așa cum vrea, negând în același timp libertatea de alegere a altor oameni. Ipocriții ar dori ca ceilalți să acționeze doar în sistemul lor de coordonate.

3. Întotdeauna dau vina pe cineva, dar nu și pe ei înșiși. 

Indiferent ce se întâmplă, ei nu își vor recunoaște niciodată greșelile. Chiar dacă îi surprinzi că te-au înșelat, aceștia te vor acuza că ești meticulos și îți vor reaminti toate greșelile din trecut pentru a-și reduce vinovăția prin comparație.

Datorită acestui fapt, ei ies din orice situație nevinovați, în timp ce te lipsesc de încrederea în sine.

4. Sunt sclavii propriului ego.   

Ipocriții își prețuiesc ego-ul mai presus de orice, ceea ce le influențează gândurile și comportamentul. Natura lor egocentrică face din viața celor din jur un coșmar.

În cele din urmă, te plictisești să comunici cu o persoană cu două fețe. Te plictisești pentru că nici măcar nu îți permite să arăți spre minciunile sale. Oricât l-ai prinde înșelând, tot el te va învinovăți.

5. Se prefac victime. 

Unii ipocriți se comportă complet diferit. Le place să se prefacă victime. De fiecare dată când sunt acuzați de ceva, se victimizează. Îți storc o lacrimă cu poveștile lor melodramatice, fără să exprime puțină recunoștință pentru sprijinul tău. Se folosesc de bunătatea ta prin toate mijloacele posibile.

Dacă nu vrei să cazi în abisul negativității, îndoielilor și îndoielii de sine, evită să comunici cu oamenii ipocriți!