7 semne care te vor ajuta să descoperi un bărbat agresiv.

Uneori, cel mai bun lucru pe care îl poate face femeia – este să pună capăt relației la timp. În special, dacă are de-a face cu un bărbat abuziv.

La început, bărbatul poate părea un mascul alfa brutal, încrezător în sine și ferm în principiile sale. Probabil că într-adevăr este așa. Sau poate că ai întâlnit un tip crud și nemilos și, după în timp, vei experimenta toate „deliciile” relației cu un tiran și despot.

Pentru a nu regreta mai târziu timpul pierdut, lacrimile vărsate și chiar vânătăile primite de la bărbat, încearcă să determini cât mai devreme ce fel de bărbat ai în fața ta. Iar dacă observi aceste semne, nu te grăbi să transferi relația la rangul de „totul este serios”!

1. Poveștile sale despre sine

Dacă bărbatul îți povestește entuziasmat cum a „pedepsit” sau s-a „răzbunat” pe cineva, fii precaută: el se delectează cu sentimentul propriei forțe și încearcă să-l manifeste atât acolo unde este necesar, cât și acolo unde este inutil.

Mai mult, dacă bărbatul nu se laudă cu inteligența, profesionalismul, creativitatea sa, ci doar cu superioritatea sa fizică, înseamnă că apreciază doar această trăsătură mai presus de orice.

Fii deosebit de atentă dacă, în timp ce vorbiți despre modul în care a „pedepsit” pe cineva, el nu-și asumă niciodată responsabilitatea pentru conflict.

2. Sentimentul de proprietate

Îți place când bărbatul își pune imperios mâna pe umărul tău și declară: „Acum ești doar a mea!”? Între timp, dacă partenerul tău demonstrează în toate modurile posibile că de acum încolo este „stăpânul” tău, este timpul să bați alarma!

Orice proprietar – este un potențial agresor. Dacă bărbatul îți spune că de acum încolo îi aparții lui și numai lui, spune-i clar că nu ești obiectul lui. Prin reacția sa, poți înțelege cu cine ai de-a face.

3. Cruzimea față de animale

Doar ți se pare că omul care lovește cu piciorul o pisică sau un câine pe drum, tratează disprețuitor doar animalele, nu și oamenii.

Cruzimea nemotivată și agresivitatea față de frații noștri mai mici sunt semne clare ale lipsei de empatie, incapacității de a empatiza și de a simți durerea altora.

4. Gelozie excesivă

Să te suspecteze de trădare doar pentru că i-ai zâmbit cuiva în troleibuz, este prea mult!

Dacă observi adesea cazuri de gelozie inadecvată, dacă bărbatul încearcă să reducă sau să elimine complet toți bărbații din cercul tău social, el este victima geloziei patologice.

Astfel de bărbați devin în viitor despoti domestici și violatori.

5. Îți provoacă sentimentul de vinovăție

După ce a strigat la tine, își cere imediat scuze, dar în același timp spune: „E vina ta: nu voiam să te jignesc, dar te-ai uitat într-un mod la mine…!”

Reține: nu există scuze pentru grosolănia masculină! Și dacă, în același timp, partenerul tău te învinovățește pentru comportamentul său, cel mai probabil și în viitor te va manipula cu sentimentul de vinovăție.

6. Este categoric. 

Bărbatul îți pune condiții și acestea sună ca un ultimatum: „Ești obligată să…”, „Dacă mă iubești …”, „Îți cer să …”. Oricare ar fi acest ultimatum, ai dreptul să nu-l accepți dacă îl consideri inutil, prost, nepotrivit.

7. Îți ignoră sentimentele. 

S-ar putea să-ți spună că a luat bilete pentru acest concert doar pentru tine, chiar dacă i-ai spus de opt ori că nu-ți place această formație. Te poate asigura că vrea să-ți ofere mai multă plăcere în pat, chiar dacă i-ai spus că te doare sau nu te simți confortabil.

Se poate ascunde în spatele oricăror fraze frumoase, dar dacă în același timp îți ignoră opinia, sentimentele și emoțiile, nu ai decât o singură soluție – să-l părăsești urgent!