3 semne prin care recunoști o persoană mulțumită de viață.

Să fii mulțumit de viață – a devenit un lux inaccesibil în ultimii ani. Tot mai mulți oameni se simt inutili și ratați, își invidiază cunoștințele mai reușite și foștii colegi de clasă, mulți își aruncă furia pe net prin intermediul comentariilor răutăcioase și jignitoare.

Însă o persoană cu adevărat fericită nu va reacționa la furia și invidia din jurul său, ci va rămâne ea însăși în orice situație.

Care sunt semnele unei persoane fericite?

1. Calmul

Persoana este în armonie cu sine. Se simte confortabil, calm, este încrezătoare în viitor, nu se agită și nu-și face griji pentru fleacuri.

Ca răspuns la indignare, oprește mental butonul „sunet”. Orice blestem și insultă nu sunt altceva decât vorbe goale.

Într-un cuvânt, oamenii fericiți nu se coboară la nivelul scandalurilor și țipetelor. Nu au nevoie de ele, nu sunt interesați. Și consideră stereotipurile ceva de domeniul trecutului, un semn de insatisfacție.

Dacă situația miroase a ceartă, omul fericit preferă să înjure inteligent și puțin arogant. El nu-și permite epitete obscene sau jignitoare, ci folosește cuvinte precum „toxic”, „agresor”, „ignorant”.

2. Lipsa fricii de singurătate.

O astfel de persoană nu se teme să petreacă seara în singurătate, cu pisica sau cu o sticlă de bere. Omul este atât de autosuficient în ceea ce privește emoțiile, încât nu are nevoie de o confirmare suplimentară.

Oamenii care tind constant să se întâlnească cu cineva sau să meargă la o petrecere zgomotoasă sunt, de fapt, nefericiți în suflet. În acest fel ei încearcă să se distragă de la experiențele interioare.

Cel fericit nu are nevoie de asta. Se simte la fel de bine cu familia, cu prietenii și singur. Nici măcar nu se supără dacă nu are cu cine să meargă la un film sau la un concert.

3. Abilitatea de a face ceea ce îți place.

Oamenii cu adevărat fericiți nu numai că au un hobby, dar îl și monetizează. De exemplu, oamenii creativi scriu cărți, pictează, cântă, au un blog. Nu vor să împartă viața în două: tristă și veselă.

Ei încearcă să scape de birouri, îndatoririle impuse de superiori, de clienții dăunători și conflictuali.

Omul care lucrează într-o instituție de stat, merge la muncă în anumite haine, nu are ocazia să se afirme, tolerează grosolănia șefului și intrigile colegilor, el nu va simți niciodată farmecul de a fi fericit.

Cel mulțumit de viață se observă imediat. El se remarcă din mulțime cu un aspect radiant, zâmbet larg, mers ușor și dispoziție bună. Mulți vor să vorbească cu el sau să stea alături pentru a se încărca cu energie pozitivă. Iar alții, dimpotrivă, încearcă să stea departe, pentru că simt invidie neagră față de el.

Oricine poate deveni un om fericit, dacă are dorință.