2 concepții greșite despre infidelitate care ne provoacă suferință.

Infidelitatea aduce doar durere și dezamăgire. Și, în același timp, un sentiment teribil de vinovăție. Însă, de multe ori, se învinuiește nu cel care a înșelat, ci cel care a fost înșelat. El caută în sine, încercând să înțeleagă de ce a fost înșelat. Crede că nu a oferit ceva. Și în aceste reflecții este capabil să se împotmolească, provocându-și mai multă durere.

Există 2 concepții greșite despre trădare, care adesea conduc oamenii în confuzie și suferință.

Concepția greșită 1. Infidelitatea se întâmplă din cauza problemelor din cuplu.

Într-adevăr, oare doi oamenii fericiți și mulțumiți ar putea să se înșele reciproc? Dar dacă ne uităm mai atent, toată lumea are probleme, doar că mărimea lor este diferită. Și acest lucru este normal.

Se întâmplă că trădătorul nu vrea să-și schimbe relația, o prețuiește. Este ciudat să vedem că infidelitatea apare în acele căsătorii în care problemele nu sunt atât de mari. Și se pare că trădarea se întâmplă din cauza partenerului. Dar nu întotdeauna este așa. De multe ori motivul este un conflict care se întâmplă în interiorul omului, el trebuie să facă ceva de genul acesta. Și nu este capabil să găsească o altă cale de ieșire.

În om există multe dorințe și nevoi. O personalitate conține multe altele. Dar nu toți sunt capabili să-și satisfacă nevoile în căsătoria monogamă. E înfricoșător, dar adevărat.

De aceea, este important ca fiecare persoană să-și recunoască caracteristicile, să-și studieze lumea interioară. Apoi va fi capabilă să înțeleagă ce nevoi are și să nu caute modalități de satisfacere a acestora în afara relației.

Concepția greșită 2: Infidelitatea se întâmplă deoarece soțului/soției îi lipsește ceva.

Adesea trădarea se întâmplă din cauza unei revolte, care apare în căutarea a ceva opus ce este valoros în partener. De exemplu, dacă bărbatul căsătorit este responsabil, punctual și foarte serios, soției îi place foarte mult. Dar subconștient își dorește pe cineva care să fie neglijent și iresponsabil. Ea vrea o persoană frivolă.

Și este capabilă să găsească un astfel de bărbat și să-și înșele soțul. În astfel de momente, omul se simte viu. Este o senzație nouă și palpitantă care îi oferă înțelegerea că face ceva rău, dar îi aduce o mare plăcere. Firește, apare sentimentul de vinovăție. Dar la început este doar euforie.

Adică, trădarea se poate întâmpla nu pentru că persoanei îi lipsește ceva, atenție, de exemplu. Dimpotrivă, are suficientă atenție. Dar vrea ceva diferit. Paradoxal, așa funcționează percepția umană.

În acest caz, partenerii trebuie să vorbească și împreună să găsească noi modalități de a da viață relației.

Unii concluzionează că trădarea este inevitabilă. Dar nu este așa. Nimeni nu forțează pe nimeni să înșele, dorința vine de la om. Dacă omul nu vrea să fie un trădător, el trebuie să analizeze de unde provin aceste dorințe. Și atunci poate decide împreună cu partenerul / partenera sa ce să facă în continuare și în ce direcție să se miște.