9 semne că ai alături un partener cu care vei putea construi o relație sănătoasă.

Valorile de viață comune, abilitatea de a vă pune de acord, de a discuta problemele și chiar de a râde împreună de aceeași glumă – toate astea vă apropie unul de celălalt. În acest articol îți împărtășesc semnele prin care înțelegi că tu și partenerul tău mergeți pe același drum.

1. ESTE INTERESAT DE TINE ȘI VORBEȘTE DESCHIS DESPRE SINE.

Această persoană nu evită să răspundă la întrebările „incomode” și personale, nu tace și nu schimbă subiectul atunci când începi o conversație despre trecutul său. Îți povestește despre sine și, în același timp, este interesat de tine – îți pune întrebări profunde.

Aici cel mai important este echilibrul: nu ar trebui să simți că persoana tinde să acumuleze cât mai multe informații despre tine, inclusiv despre punctele tale slabe.

2. EL NU ȚINE RELAȚIA VOASTRĂ ÎN SECRET.

Nu se rușinează de relația voastră și le povestește celor apropiați despre tine – unde și când este cazul; te prezintă persoanelor importante din viața lui, te invită la întâlniri cu prietenii și petreceri corporative. Acesta este unul dintre semnele că „totul este serios”.

3. EL ARE VIAȚA SA.

Și în ea sunt prietenii și hobby-urile sale, iar relația voastră nu anulează brusc viața dinainte de a te cunoaște pe tine. El nu-și va ajusta imediat viața în funcție de dorințele tale, iar acest lucru este absolut normal.

4. ÎȚI RESPECTĂ LIMITELE ȘI PRIORITĂȚILE.

Ceea ce înseamnă că nu te va controla și nu va insista să afle cum îți petreci timpul. Și nu se va supăra dacă brusc ți-ai dorit să fii singură sau să petreci timpul cu prietenii și familia.

5. ESTE INDEPENDENT 

Este imperativ ca nevoile voastre de libertate și independență să coincidă. Este normal să speri că partenerul tău va fi asigurat din punct de vedere financiar și independent psihologic. Dar, în același timp, este o prostie să speri că îți va da raportul despre fiecare pas și îți va scrie mesaje la fiecare jumătate de oră.

6. ESTE DESCHIS CÂND VINE VORBA DE INTIMITATE.

Vorbește liber despre dorințele și nevoile sale în pat și, în același timp, îți respectă dreptul de a refuza practici care nu ți se potrivesc.

7. ȘTIE SĂ-ȘI CONTROLEZE EMOȚIILE, ÎN SPECIAL FURIA.

Vrei să știi cum este noul tău partener? Observă cum face față stresului, frustrării, dezamăgirii și mai ales, furiei. Da, toți avem episoade de care nu suntem prea mândri. Important este cum ne comportăm în astfel de situații. Ne vărsăm nervii pe alții? Îi facem să se simtă în pericol?

Dacă nu ai asistat încă la un moment critic, întreabă-l despre cum s-a comportat în diferite situații dificile. Și neapărat acordă atenție comportamentului său în timpul disputelor – acest lucru poate spune multe despre om.

8. CONCIDEȚI ÎN CEEA CE ESTE IMPORTANT PENTRU TINE.

Ca doi oameni să coincidă în toate punctele cheie ( atitudinea față de religie, s*x, căsătorie, copii, bani, locul de reședință, consumul de alcool, fumat, vizionarea filmelor porno etc.) – se întâmplă destul de rar, dar este important să fie cât mai multe.

Dacă tu îți dorești copii, iar partenerul tău este împotrivă, nu trebuie să aștepți că într-o zi se va răzgândi. Cu cât descoperi mai repede diferența de viziuni, cu atât mai bine.

9. E BUN CU TINE FĂRĂ SĂ AȘTEPTE CEVA ÎN SCHIMB.

Are grijă de tine, doar pentru că ești importantă pentru el. Doar pentru că vrea să-ți facă viața mai ușoară și mai luminoasă. Și, bineînțeles, nu ar trebui să stai și să aștepți toate acestea de la un potențial partener – învață să-ți oferi totul singură.