4 întrebări pe care trebuie să ți le pui pentru a-ți regândi obiectivele personale.

În era tehnologiei primim prea multe informații despre ceea ce fac alții. Societatea, familia, partenerii ne impun idei, stereotipuri și obligații. Drept urmare, ne pierdem ca persoane, uităm cine suntem și ce vrem.

Așa mi s-a întâmplat și mie. Câteva întrebări corecte m-au ajutat să fac o alegere și să-mi schimb direcția creșterii personale. Sper să vă ajute și pe voi.

1. CINE VREAU SĂ FIU?

Nu aveam curajul să renunț la studii de dragul carierei dubioase de scriitor și consultant, până în momentul în care am realizat că timpul meu este limitat. Înțelegerea faptului că viața nu durează veșnic te ajută să te concentrezi asupra a ceea ce îți dorești. În sfârșit începi să trăiești viața din plin și să te implici 100%, în ciuda fricilor și prejudecăților.

Dacă acum faci ceva ce vei regreta mai târziu, fă un plan care te va ajuta să-ți schimbi viața. Fii răbdător și persistent, schimbarea necesită timp.

2. DE CE AM NEVOIE DE ASTA?

Deseori dorințele și viziunea asupra lumii sunt limitate de ”codul programului intern”. Tot ceea ce vedem, auzim și facem – este perceput luând în considerare codul ce conține idei despre lumea din jurul nostru și viitor. Vrei ca părinții tăi să fie mândri de cariera ta sau ca alegerile tale de viață să fie influențate de concurența cu semenii? Este viața ta sau a altcuiva?

Întreabă-te: 

– Munca mea îmi aduce bucurie? Îmi umple viața cu sens?

– Gândurile despre muncă mă inspiră sau mă supără?

– Ce vreau să obțin de la lumea exterioară?

– Cum aș vrea să mă simt?

3. CUM MĂ SIMT?

Într-o lume nebună, oamenii uită adesea de sănătate de dragul banilor și carierei. Întreabă-te: ”Mă consider o prioritate absolută?” Începe prin optimizarea alimentației. Vei avea mai multă energie, vei fi mai productiv și ți se va îmbunătăți calitatea vieții.

4. CUM ÎȘI VOR AMINTI OAMENII DE MINE?

Presupunând că mâine nu vei mai fi, ce poți spune despre viața ta? Ești mulțumit de ea? Știu că această întrebare pare ciudată și întunecată, dar astfel de gânduri aduc claritate vieții și te poți concentra asupra beneficiilor pe care le poți aduce oamenilor.

Pentru ce ai vrea să te țină minte? Ce ai vrea să auzi despre tine? Cum crezi că se vor simți oamenii când nu vei mai fi? Gândindu-te la asta, vei înțelege cine ești. Ia-ți 10-15 minute și scrie-ți necrologul. Fie ca toate calitățile și meritele descrise să devină o busolă într-o viață conștientă.