„Inamicul ascuns”: 9 semne care îți arată că omul nu are intenții bune.

Fiecare dintre noi vrea ca oamenii să-l placă, să-i dorească binele și să se bucure sincer de succesele sale. Dar oamenii sunt diferiți, ei au propriile lor motive și nu pot fi întotdeauna setați pozitiv.

De ce omul îți poate dori răul? Motivele pot fi diferite:

– Pentru că este supărat pe viață și nu poate accepta fericirea cuiva;

– Pentru că vede pericolul în tine, te vede ca pe un concurent;

– Îl provoci, deși inconștient;

– Nu-și poate gestiona emoțiile;

– Trece printr-o perioadă de viață dificilă;

– Este o persoană bolnavă mental;

Iată semnele prin care poți înțelege că omul îți vrea răul, chiar dacă încă nu ți-a arătat ​​asta deschis. El pare un inamic ascuns care așteaptă momentul potrivit:

1) Curiozitate nejustificată

Acest om este foarte interesat de detaliile vieții tale personale, biografie, detalii ale unor conversații. Deși toate astea nu au de-a face cu el. Evident, el caută ceva ce poate folosi împotriva ta, caută punctele tale slabe.

2) Lingușirea frecventă

Se lingușește pe lângă tine. Complimentele sale sunt nefirești, are o grimasă tensionată, iar cuvintele nu sunt susținute emoțional.

3) Observații răutăcioase.

În ciuda faptului că se lingușește, el va încerca să te „îngroape” și mai mult. Vei auzi glume răutăcioase, porecle jignitoare, comentarii înțepătoare la adresa ta.

4) Devalorizarea meritelor. 

O astfel de persoană va încerca să devalorizeze oricare dintre meritele tale. Și va pune totul pe seama întâmplării, universului etc.

5) Savurează eșecurile tale.

Când ți se întâmplă ceva rău, s-ar putea să nu se bucure deschis. Dar își va arăta intențiile în altceva. El te va întreba iar și iar despre cele întâmplate, va fi interesat de reacția ta. Chiar și fără să menționezi, el va reveni la aceste evenimente într-o conversație. Pur și simplu se simte bine când tu te simți rău.

6) Te simți inconfortabil lângă el.

Nu-ți ignora reacția. Dacă în prezența acestei persoane corpul tău dă semnale, atunci clar de la ea vine negativitatea sa, deși ascunsă.

7) Te trădează.

Se pare că totul este într-un mod prietenos, ca o glumă, dar uneori își permite în acest fel să te inducă în eroare. De exemplu, în prezența altor oameni, el spune ceva în numele tău.

8) Te urmărește cu atenție

Te studiază, te urmărește. Cel mai probabil, mental poartă un dialog cu sine, încearcă să înțeleagă de ce te simți atât de bine, de ce reușești ceva, etc.

9) Uneori, se strecoară reacții emoționale ciudate.

Chiar dacă știe să-și „ascundă atitudinea” și se comportă decent în prezența ta, uneori mai poate izbucni. Dintr-o dată se ceartă cu tine din cauza unor lucruri nesemnificative, este dur cu lucrurile tale, îți închide ușa în nas, aparent ca o glumă.

Răul și agresivitatea se acumulează, iar el nu are unde să le ascundă. Ai grijă să nu lași astfel de oameni în viața ta.