6 fapte care trădează adevărata atitudine a unei persoane față de tine.

Adesea ne dorim ca anumite persoane să ne trateze într-un anumit fel și ni se pare că așa ne tratează. Dar acestea s-ar putea să fie doar așteptările și aprecierile noastre subiective.

Pentru a nu supraestima atitudinea unei persoane față de tine, este mai bine să înțelegi imaginea reală. Acordă atenție faptelor reale – acțiuni care arată adevărata sa atitudine față de tine.

Semnele enumerate mai jos sunt relevante atât pentru relația bărbat-femeie, cât și pentru relațiile de prietenie și de rudenie.

1) Cum vorbește despre relația voastră cu alte persoane.

Murmură ceva vag sau spune despre tine:

– Acesta este iubitul meu;

– Aceasta este iubita mea;

– Acesta este cel mai bun prieten al meu;

2) Este dispus să te ajute?

I-ai cerut ajutorul. Chiar dacă nu este ceva serios, dar totuși îl scoate din zona sa de confort. Oricine este interesat de tine și apreciază relația voastră, va găsi posibilitatea să te ajute. Iar dacă într-adevăr este ocupat, îți va oferi o alternativă.

3) Cum te ascultă?

Observă dacă persoana te ascultă. Te întrerupe? Te aude cu adevărat? Încearcă să înțeleagă esența sau doar ridică din umeri?

4) Este recunoscător? 

Să presupunem că ai făcut ceva pentru el, i-ai exprimat cumva favoarea. Cel care te apreciază și pentru care ești important – cu siguranță te va mulțumi, va face un gest reciproc pentru tine. Iar cel care doar te folosește, dimpotrivă, va lua totul de la sine înțeles și își va ridica nasul și mai sus.

5) Nu uită și își îndeplinește promisiunile. 

Uită ceea ce v-ați înțeles? Renunță la promisiunile sale? Aruncă cuvinte goale, apoi și le ia înapoi, se amuză, etc.? Dacă este un act unic, atunci i se poate întâmpla oricui… Dar dacă se întâmplă în mod regulat, atunci cu greu poți aștepta o atitudine serioasă și responsabilă din partea acestei persoane.

6) Unde ești pe lista sa de priorități?

Timpul – este cea mai valoroasă resursă umană. Oamenii își cheltuie timpul doar pentru cei care sunt cu adevărat importanți și dragi.

Da, este posibil să nu fii pe primul loc în viața sa. Dar prin comunicare, prin disponibilitatea sa de a confirma întâlnirea, de a-și ajusta planurile, de a te felicita de sărbători, de a trata cu grijă sentimentele tale, este clar dacă ești sau nu în topul listei sale de priorități.

Nu te minți. Concentrează-te pe fapte.