8 motive să-i spui mamei ”MULȚUMESC” chiar astăzi.

Mama ne-a făcut cel mai valoros cadou – viața. Ea a avut grijă de noi când nici măcar nu puteam merge. Ea ne-a ajutat cu temele la școală, ne-a dat sfaturi valoroase. Și adesea, percep sprijinul ei ca pe ceva de la sine înțeles, uitând să fim recunoscători.

Există cel puțin 8 motive să-i spui mamei tale ”MULȚUMESC” chiar astăzi.

1. Pentru puterea sa!

Unele mame au fost respinse de propriile familii, abandonate de soți și poate concediate de la locul de muncă. Adesea nu au avut bani pentru a se hrăni pe sine, dar au încercat întotdeauna să-i de-a copilui tot ce este mai bun.

Spune-i mamei tale cuvinte de recunoștință, pentru că în ciuda tuturor greutăților, a găsit puterea de a te crește o persoană demnă.

2. Pentru grija ei!

Mama este o adevărată eroină. De la prima respirație până la bătrânețe, cel mai important lucru pentru ea este copilul. Ea a fost alături de tine când erai bolnav, capricios sau când plângeai din cauza iubirii neîmpărtășite. Mama este gata să sacrifice totul pentru tine.

Oare acesta nu este un motiv demn să-i mulțumești celei mai apropiate persoane de pe Pământ?

3. Pentru curajul ei.

Mama este dispusă să se desprindă de vechiul ei cuib și, ca o pasăre să pornească spre necunoscut, pentru a-i asigura copilului o viață mai bună. Această recunoștință este dedicată tuturor mamelor care au emigrat, au învățat o limbă nouă, au cunoscut o altă cultură și au știut să creeze confort acolo unde nu au fost niciodată. Și totul pentru ca tu să crești în condiții mai bune și să ai perspective pentru viitor.

4. Pentru zâmbete!

Pentru cuvintele optimiste pe care le poate spune în orice situație. Pentru râsul ei sincer, pentru că a putut întotdeauna să transforme totul într-o glumă.

5. Pentru oportunitatea de a te simți copil.

Pentru că a fost și este mereu alături de tine. Pentru faptul că te înțelege, îți dă sfaturi și este dispusă să te asculte la telefon cel puțin două ore. Ea îți șterge lacrimile, chiar dacă nu mai ești o fetiță.

Atât timp cât mama este în viață, rămânem copii. Iar acest lucru este demn de cuvinte de recunoștință.

6. Pentru că ți-a insuflat să fii o persoană responsabilă și muncitoare. 

Mama te-a învățat lucruri aparent simple. Iar acum, nu-ți este frică de muncă și poți face față oricărei sarcini. Fii recunoscător pentru că te-a învățat să fii o persoană responsabilă și muncitoare.

7. Pentru lecțiile de viață

Doar mama poate fi exigentă și iubitoare în același timp. Ea însăși făcând greșeli, te-a avertizat despre oamenii răi și situațiile neplăcute din viață.

Mulțumește-i acestei femei înțelepte pentru sfaturile sale valoroase și pentru că a fost mereu de partea ta!

8. Pentru bunătatea și dragostea ei necondiționată.

Mama ne iubește când suntem duri, când ne certam sau uităm să o sunăm. Spune-i ”MULȚUMESC” și ”Îmi pare rău”.

Știu, nu este ușor să spui cuvinte de recunoștință, dar oare cea mai apropiată, cea mai bună și mai iubitoare persoană nu merită asta? Spune-i cuvinte de recunoștință fără niciun motiv, pentru faptul că există și pentru toate lucrurile bune pe care le-a făcut pentru tine.