Învață să înțelegi limbajul pisicii tale: iată un dicționar scurt despre limbajul felin.

Învață să-ți înțelegi pisica din jumătate de miau!

Ce vrea să-ți transmită felina ta dacă de exemplu, se apleacă, face gimnastică sau vrea să-ți muște piciorul? Din fericire, există un dicționar pe care îl poți folosi pentru a învăța limbajul non-verbal al animalului.

Deci, dacă pisica…

1. Își întoarce spatele și ridică coada.

În acest caz, ea te invită să o adulmeci. Strict vorbind, nu ești obligat să faci acest lucru, dar în lumea felinelor acesta este un semn de respect și încredere, de aceea nu merită să te superi. 🙂

2. S-a urcat pe fotoliu de îndată ce ai plecat.

În acest caz, ea caută locul în care simte cel mai puternic mirosul proprietarului și are o vedere bună. Acest miros o calmează. Cu toate acestea, dacă îți dorești locul înapoi, o poți muta și ea va dormi oriunde o vei pune.

3. Se furișează pe lângă tine cu capul tras în umeri.

Poți începe căutarea prin casă. Pisica se comportă astfel doar dacă a făcut ceva nedemn. Mai întâi, verifică dacă alimentele nesigilate sunt intacte. Apoi – dacă plantele de apartament sunt în regulă.

4. Îți masează burta cu labele din față.

Cu ajutorul acestui gest pisica își arată iubirea. Acesta este un comportament infantil: astfel puii masează abdomenul mamei ca ca să nu existe întreruperi în aprovizionarea cu lapte. De asemenea, pisica te poate lovi pe frunte, ceea ce înseamnă că este fericită și viața voastră împreună este minunată. Cel puțin pentru ea.

5. Stă cu spatele, se ridică, merge înainte și înapoi și se așează din nou.

Dacă pisica îți întoarce spatele, dar nu-și ridică coada, se simte jignită, vrea atenția ta. Și dacă în casă există un alt mamifer, acest gest semnifică că vrea să o observi. Următoarea etapă de atragere a atenției este conținutul tăvii împrăștiat prin casă.

6. A adus un șoarece mort în casă.

Pisica te învață să mănânci corect. Astfel se manifestă instinctul părintesc: pisicile sălbatice târâie șoareci și vrăbii semi-vii, pentru ca puii să se obișnuiască cu mâncarea solidă și să învețe să-și ”termine” prada. În absența puilor – familia pisicii ești tu. Iar instinctul părintesc se manifestă uneori într-un mod atât de ciudat. Laudă-o și scapă de șoarece. Văzând că nu te poate învăța să mânânci corect, animalul va renunța.

7. Flutură activ coada.

Este aproape de panică. Spre deosebire de câini, o pisică cu intenții bune are coada ridicată în sus, cu vârful ușor curbat. Ea flutură coada numai dacă este într-o stare emoțională puternică, după care urmează un scandal.