3 tehnici care te vor ajuta să nu roșești atunci când ți-e rușine.

Aceste tehnici te vor ajuta să devii o persoană curajoasă și decisivă.

Cu cât omul este mai timid, cu atât roșește mai des – spun experții.

După un act dubios, subconștient începi să-ți faci griji cu privire la ceea ce vor crede oamenii despre tine. Din cauza emoțiilor se activează circulația sanguină facială și simți furnicături ușoare în obraji. Din acest motiv te simți și mai jenat, la care sistemul nervos reacționează cu un flux și mai mare de sânge pe față. Apare un cerc vicios, care poate fi întrerupt în două moduri: munca la nivel psihologic, creșterea încrederii în sine sau următoarele metode:

1. Timpul necesar pentru ca sistemul nervos să te facă să arăți ca o roșie depinde de starea ta în această secundă. Cu cât ești mai calm, cu atât reacția corpului este mai lentă și mai slabă. O poți încetini luând un sedativ: două pastile de valeriană sau una de validol. Efectul valerianei va dura opt ore, al validolului – patru, după care poți repeta administrarea pastilelor.

2. Dacă simți că te înroșești, ciupește-ți palma, burta sau altă parte moale a corpului. Trebuie să-ți provoci o durere fizică, astfel încât să apară o vânătaie sau o umflătură. Sau mușcă-ți limba.

Experții recomandă să exersezi în prealabil și să-ți afli pragul de durere, astfel încât să nu-ți pierzi cunoștința în lupta împotriva înroșirii. Tehnica schimbă reacția corpului pentru a lupta împotriva durerii bruște și astfel se rupe lanțul „roșești – te gândești la asta – roșești și mai puternic”.

3. Aplică un obiect rece pe față (de exemplu, gheață pentru cocktail). Acesta te va ajuta să scapi rapid de roșeață. Șervețelele umede cu mentol, de asemenea, sunt potrivite și dau un efect de răcire atunci când sunt în contact cu pielea.

Chiar și fluxurile de aer proaspăt și rece sunt gata să te salveze. Caută pe Internet cum arată un aparat de aer condiționat, găsește-l pe pereții biroului tău și află cum îl pornești.

Dacă te înroșești atât de des încât te tachinează soția, adresează-te chirurgilor. Ei îți vor implanta în piept un dispozitiv, care va bloca o ramură a sistemului nervos ce poartă numele de ganglionul T2, situat paralel cu coloana vertebrală. Intervenția durează 30 de minute, costă aproximativ 4500 de lire și se numește ”simpatectomie endoscopică toracică”.