10 obiceiuri proaste care pot distruge relațiile cu colegii de muncă.

Pentru a menține o atmosferă plăcută în echipă, nu trebuie să fii un expert. Uneori, este suficient să rămâi educat.

10 obiceiuri proaste care pot distruge relațiile cu colegii de muncă.

1. Nu acorzi importanță propriului miros.

Adesea, mirosul urât nu este cauzat de transpirație, ci de bacteriile care se înmulțesc rapid. De aceea, dușul de dimineață te poate ajuta la minimizarea acestei probleme. Și nu uita să-ți speli hainele cât mai des, chiar dacă acestea nu intră în contact direct cu corpul.

Moderația – este cel mai bun prieten și în cazul parfumurilor.

2. Consumi alimente mirositoare la locul de muncă.

Ar fi bine să discuți cu colegii despre atitudinea lor față de mâncare. Poate că toți adoră mirosul de pârjoale și doar așteaptă ca cineva să umple spațiul cu ele. Dar, la locul de muncă, ar fi mai bine să păstrezi alimente cu miros neutru. Și de asemenea, este recomandabil să nu scoți sunete puternice atunci când mesteci.

3. Lași dezordine în spațiu comun.

Lasă zonele comune așa cum ți-ai dori să le găsești.

4. Atingi colegii fără permisiune.

Chiar dacă vrei să ajuți și, de exemplu, să îndepărtezi un fir de praf de pe cineva, este mai bine să vorbești despre asta și să lași persoana să se descurce singură, decât să o atingi fără să întrebi.

5. Bombardezi colegii cu detalii personale.

Colegii pot părea mai apropiați decât sunt cu adevărat, pentru că se văd în fiecare zi. Dar cei mai mulți dintre ei sunt oameni străini pentru tine, cu care este mai bine să porți discuții doar despre lucruri banale. Subiecte precum relațiile intime, boli, religie, politică și altele – sunt interzise.

6. Te prefaci bolnav.

Oamenii îți pot ierta trândăvia și munca pusă pe umeriii lor, dar faptul că îi consideri proști și prin înșelăciune cerșești mila lor – puțin probabil te vor ierta.

7. Vii la muncă bolnav.

Cu semne de răceală sau orice altă afecțiune care se răspândește prin picături aeriene, este mai bine să lucrezi de acasă sau să-ți iei concediu medical.

8. Nu deconectezi sunetul telefonului.

Într-un loc public, ar fi bine să setezi telefonul pe modul silențios. Omul modern deja trăiește în condiții de stres constant. Și dacă apăsarea unui buton ajută să nu agravezi situația, merită să-l apeși. Ei bine, dacă sună continuu, atunci este mai bine să porți gadgetul cu tine.

9. Discuți constant problemele personale la telefon.

Programul de lucru există pentru a lucra. Deci, este mai bine să discuți problemele personale în afara biroului. În cazul unei probleme cu adevărat urgente, există mesageria instant. Dacă nu lovești tastele prea puternic, nimeni nu va ghici că în corespondență te cerți cu cineva.

10. Asculți muzica fără căști.

Într-un loc aglomerat ascultă muzica doar cu căști. Dar mai întâi, ar fi bine să le scoți și să te asiguri că volumul ridicat nu transformă dispozitivul în difuzoare, sunetul cărora este auzit de toată lumea.