3 tehnici eficiente care te vor ajuta să-ți controlezi emoțiile.

Emoțiile noastre adesea sunt o adevărată furtună și ne întrebăm: cum să trăim cu ele? Există trei alternative:

1. Să le oferim ieșire 

Atunci ne vom confrunta cu problema singurătății. Pentru că, imaginează-ți ce se va întâmpla dacă vei vărsa asupra celor dragi întreaga furtună care fierbe uneori în tine? Toți se vor îndepărta.

2. Să le suprimăm

„Emoțiile negative ne otrăvesc corpul. Știința confirmă că, cedând gândurilor negative, ne istovim sistemul imunitar și ne putem îmbolnăvi ”. – Louise Hay

Energia negativă suprimată nu poate găsi o ieșire, de aceea se acumulează și provoacă diferite boli fizice.

3. Să le controlăm. 

Oricine poate învăța să-și controleze emoțiile.

Emoția – este o reacție spontană, provine din subconștient și este rezultatul influențelor externe asupra noastră. Mulți oameni de știință susțin că este imposibil să ne controlăm emoțiile. Comportamentul nostru este condus de biologie și nu putem face nimic în acest sens – susține omul de știință american Robert Sapolsky. Cu alte cuvinte, modul în care te vei comporta dimineața, va fi influențat de micul dejun, de educație, de dezvoltarea fetală și de milioane de ani de evoluție.

Practica însă arată că, într-o oarecare măsură ne putem controla emoțiile.

Există câteva tehnici eficiente care ne ajută în acest sens.

Tehnica 1: Observatorul

Chiar și cea mai puternică emoție nu poate trăi mult decât dacă este hrănită în mod special. De exemplu, ce facem atunci când ne simțim furioși pe cineva drag? Începem să ne amintim toate momentele. Când ne-a enervat, dramatizăm. Dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat, după 5-10 minute emoția ar fi dispărut în mod natural.

Prin urmare, când simți emoții neplăcute, încearcă să incluzi controlul și întreabă-te: „Îmi hrănesc emoția?” La început poate fi dificil, dar în timp vei învăța să te privești din exterior. Acest lucru te va ajuta să fii în momentul „aici și acum”. Rezultatul nu va întârzia să apară: isteria se oprește instantaneu, lacrimile dispar, iar în minte apare claritatea. Încearcă să trăiești emoția, să o urmărești. Funcționează 100%.

Tehnica 2 – Meditația

Aceasta tehnică are un efect cumulativ. Practica regulată a meditației are un efect de vindecare asupra psihicului uman, întărește voința, care ne ajută să ne controlăm emoțiile. De fapt, meditația are o listă mare de beneficii. Și cel mai important, medicii, oamenii de știință și psihoterapeuții recunosc beneficiile sale.

Meditația ajută la „îmblânzirea” minții, pentru a o subordona voinței tale.

Tehnica 3: Jurnalul dispoziției și al emoțiilor

Îl poți ține în diferite moduri, îți poți nota emoțiile într-o formă scurtă sau detaliată în fiecare zi. Poți marca emoțiile pe care le-ai trăit în fiecare zi cu diferite culori. Efectul principal al acestei practici este vizibilitatea sa.

În consecință, vei lua măsuri pentru a depăși stresul, iar acest lucru ajută la restabilirea echilibrului emoțional într-o perioadă scurtă de timp.

Ce concluzie am tras după ce am practicat aceste tehnici timp de aproximativ un an? Mi-am dat seama că cel mai important lucru este să ne iubim și să ne acceptăm emoțiile, deoarece acestea fac parte din personalitatea noastră.