5 motive pentru care francezii preferă partenere mai în vârstă decât ei.

Nu toți bărbații din Franța își caută iubite mai tinere.

În Franța mulți bărbați își aleg fie o parteneră de aceeași vârstă, fie o femeie mai matură. În special dacă bărbatul e la a doua căsătorie. Președintele francez Emmanuel Macron este cu 24 de ani mai tânăr decât soția sa Brigitte. Laetitia Casta este cu 5 ani mai în vârstă decât soțul ei, actorul Louis Garrel. Guillaume Canet și Marion Cotillard au aceeași vârstă: plus-minus câțiva ani.

Corinne Jacques vorbește și despre preferințele bărbaților francezi:

Bărbații din Franța nu sunt obsedați să-și găsească partenere mai tinere – ei își schimbă viața pentru că au întâlnit pe cineva asemănător. Și de multe ori această persoană nu este mai tânără decât fosta soție.

Iată 5 motive pentru care bărbații de 40-60 de ani din Franța își aleg partenere de aceeași vârstă sau mai mari decât ei.

1. Ei își doresc încredere.

Francezii caută o parteneră de viață care ar putea să-i inspire să meargă mai departe și să-și atingă obiectivele.

2. Ei caută o interlocutoare interesantă.

Francezii adoră conversațiile despre politică, artă, literatură, muzică, iar aleasa lor ar trebui să ia parte la aceste conversații. Sunt fascinați de inteligența, educația și viziunea largă a unei femei.

„Fii cea mai bună versiune a ta” – este ceea ce își dorește francezul de la o femeie.

3. Nu caută o parteneră pentru a se lăuda în fața prietenilor.

Francezii nu vor începe o relație cu o femeie mai tânără, doar pentru a se lăuda în fața prietenilor sau cunoștințelor.

Nimănui nu-i pasă ce mașină sau model de telefon ai. Toată lumea se bazează exclusiv pe propriile gusturi, capacități și valori. Snobismul și patosul sunt condamnate. În consecință, ei nu au scopul de a se căsători cu o femeie mai tânără spre invidia tuturor.

4. Își doresc egalitate

Un bărbat francez îi va cere iubitei sale să împartă aproape totul cu el: de la curățenie și gătit, până la planificarea vacanței și plata contului la restaurant. Mulți deja sunt obișnuiți să construiască relații pe sistemul 50/50. Desigur, un astfel de model va funcționa în mod ideal cu o femeie de aceeași vârstă sau mai în vârstă.

5. Nu se grăbesc să se căsătorească

După a doua căsătorie, francezul nu se va grăbi din nou la starea civilă. El va analiza totul cu atenție pentru a înțelege ce fel de femeie are alături: este muncitoare, tinde spre dezvoltare profesională?

Apropo, divorțul în Franța este destul de scump: de aceea multe cupluri nu se grăbesc să înregistreze căsătoria, dar trăiesc zeci de ani și cresc copiii împreună.

În căutarea unei relații serioase după prima căsătorie, bărbații francezi puțin probabil vor opta pentru partenere mult mai tinere decât ei. Ei vor alege femei de aceeași vârstă sau mai în vârstă. Cu ele au mai multe interese comune, acestea știu ce-și doresc de la viață. Multe dintre ele au deja copii, o carieră de succes și o educație excelentă. În acest caz, bărbatul caută o parteneră de încredere, cu care va putea construi o relație puternică.