Iată cum câinii își influențează stăpânii: 7 fapte curioase.

Dacă ți-ai dorit un prieten patruped, dar ai tot amânat, acesta este un semn – acum e momentul potrivit.

Cum câinii își influențează stăpânii: 7 fapte curioase

1. Proprietarii de câini au mai puține probleme cardiace.

Animalele de companie ne pot salva literalmente viețile. Oamenii de știință suedezi au realizat un studiu la scară largă și au descoperit că proprietarii de câini suferă mai rar de boli cardiovasculare. Rasa contează și ea. Potrivit studiului, proprietarii câinilor de vânătoare, cum ar fi Terrier și Retriever, erau mai puțin susceptibili să dezvolte astfel de probleme.

Efectul pozitiv asupra sănătății este deosebit de pronunțat și la oamenii singuri. Animalele de companie îi ajută să facă față stresului și depresiei, îi motivează să se miște mai mult și viața lor prinde sens. Chiar și recuperarea după o boală poate dura mai puțin timp, când știi că acasă te așteaptă un câine.

2. Proprietarii de câini își fac mai ușor cunoștințe noi.

Dacă vrei să-ți găsești prieteni cu aceleași interese, există un truc dovedit: adoptă un câine.

În primul rând, el va deveni prietenul tău și, în al doilea rând, te va ajuta să faci cunoștință cu alte persoane. Proprietarii de câini întotdeauna găsesc subiecte de discuții în timp ce animalele lor se distrează în libertate.

3. Câinii ne ajută să rămânem activi

Organizația Mondială a Sănătății recomandă adulților cel puțin 150 de minute pe săptămână de activitate fizică. Se pare că este puțin, dar dacă ai un loc de muncă sedentar, chiar și acest minim este greu de realizat – mai mult de un sfert dintre adulții din întreaga lume experimentează un deficit de activitate fizică.

În schimb, proprietarii de câini nu au astfel de probleme. Cel puțin de două ori pe zi ei ies cu animalul la plimbare. Pe termen lung, un astfel de obicei te ajută să eviți probleme grave de sănătate.

4. În familia în care există un câine copiii mai rar au alergii.

Cercetătorii de la Universitatea din Göteborg au descoperit că animalele de companie pot reduce riscul de alergii și astm la copii. Mai mult, părinții nu trebuie să aștepte ca micuțul să crească pentru a adopta animalul. Deja în primul an de viață copilul poate face cunoștință cu animalul.

5. Câinii ajută copii să devină mai calmi și mai încrezători.

Dacă copilul tău este anxios, cu ajutorul unui animal de companie el poate face față mai ușor experiențelor neplăcute. Copiii care au un câine acasă, sunt mai puțin predispuși la manifestările de anxietate decât cei care nu au animale de companie.

Și, de asemenea, grija pentru câine ajută copilul să-și crească stima de sine. Îi poți încredința copilului unele sarcini de îngrijire, dar desigur acestea trebuie să fie adecvate vârstei.

6. Câinii le pot insufla copiilor dragostea pentru lectură.

Cercetătorii de la Universitatea British Columbia au descoperit că în prezența animalului de companie, copiii citesc mai mult și fac asta de bună voie.

7. Câinii influențează dezvoltarea emoțională a copiilor.

Cercetătorii australieni au descoperit că prezența unui câine în familie, influențează benefic relația copilului cu ceilalți.

Copiii care au un animal de companie sunt cu 23% mai puțin predispuși la probleme emoționale și cu 40% mai rar au dificultăți de a interacționa cu semenii. Dacă copilul tău are un prieten loial pe care este obișnuit să-l îngrijească, atunci și probleme de comportament vor exista mai puține.