Relatii

“Cum să-l ajut pe fiul meu adult să-și găsească o femeie demnă?”

”Fiul meu este un bărbat cu studii superioare, are 32 de ani și încă nu și-a găsit iubirea. Trăiește conform programului  „serviciu – casă”, prieteni nu are, locuim într-un oraș mic și nu are unde ieși. Copiii prietenelor mele demult sunt căsătoriți. Fiul meu este îngrijorat. Ce să fac? Cum îl pot ajuta?

Elena, 62 de ani

Răspunsul psihologului:

Elena, sunteți o mamă grijulie care îi dorește fiului doar binele. Înțeleg că sunteți îngrijorată de viața sa personală nerealizată și chiar doriți să-l ajutați. Dar vine un moment în care copiii cresc și învață să trăiască independent, să ia decizii care le afectează viața. Fiul dvs. trebuie să-și găsească propria cale de a întâlni femeia la care visează, nimeni nu-l va ajuta în acest sens. Doar deciziile și acțiunile sale pot duce la faptul că își va găsi o parteneră demnă.

Permiteți-i fiului dvs. să ia propriile decizii, aveți încredere în el. Încercați să-l susțineți, spuneți-i că va reuși, că va face față. Ca mamă, îl puteți inspira la mari realizări.

Dacă credeți că el merită să fie fericit, să fie iubit, încrederea dvs. îl va ajuta cel mai bine. Fiecare ar trebui să facă ceea ce poate. Iar dvs. nu puteți acționa în locul lui, însă puteți da dovadă de înțelepciune, oferindu-i putere pentru realizări.

Exit mobile version