Relatii

Această activitate durează doar 5 minute pe zi, însă te va ajuta să crești un copil fericit.

Această metodă poate fi folosită de oricine. Datorită ei, copilul devine încrezător, disciplinat, învață să se concentreze asupra lucrurilor importante și pozitive. Principala frumusețe a acestei metode este că îți ia doar câteva minute pe zi.

Deci, ce ar trebui să faci pentru a-ți transforma copilul într-o persoană fericită?

Jurnalul celor 5 realizări

Notează zilnic împreună cu copilul 5 realizări ale sale. La început, ar putea fi dificil să-și amintească toate faptele de care este mândru. Dar, încetul cu încetul metoda începe să funcționeze și să aducă rezultate.

Pentru unii, acestea sunt doar înregistrări amuzante copilărești, dar pentru părinți – o adevărată mândrie.

Originile „Jurnalului de succes”

Această metodă nu este nouă. Ea a fost folosită de mulți psihologi și oameni de afaceri. Cel mai faimos consultant financiar și om de afaceri Bodo Schaefer și-a invitat ascultătorii să țină un „Jurnal al succesului”. Deși metodologia sa este concepută pentru adulți și are drept scop realizarea creșterii profesionale, personale și materiale, ea poate fi aplicată cu același succes și la copii.

Trebuie să-ți înregistrezi realizările în jurnal în fiecare zi – cel puțin cinci realizări. Este foarte important să scrii realizările, nu planurile sau dorințele. Cel mai bine ar fi să scrii în jurnal seara. Astfel, vei adormi binedispus, pentru că ți-ai amintit toate lucrurile bune care ți s-au întâmplat. Și după 90 de zile, potrivit autorului, venitul tău va crește cu 20%.

De ce funcționează?

Încă din fragedă copilărie micuțul aude în mod constant „nu”, „periculos”. La fel ca și părinții noștri, ne programăm copiii la eșecuri și inhibiții. Nu pentru că suntem răi, ci pentru că vrem să-i protejăm de pericol, dar în acest fel le insuflăm din ce în ce mai multă nesiguranță.

Datorită acestei metode, copilul învață să se concentreze asupra lucrurilor pozitive din viața sa, învață să înțeleagă ce este bine și rău. După ce și-a notat realizările, copilul le vizualizează, le memorează, le „fotografiază” în memoria sa.

Și părinții, la rândul lor, pot afla cum a trecut ziua copilului și ce este cu adevărat important pentru el.

Iată și alte aspecte pozitive ale acestei metode:

1. Crește stima de sine. 

Copilul nu se va simți ca un ratat dacă are realizări în fiecare zi.

2. Copilul va învăța să se motiveze

Chiar dacă nu înțelege ce este motivația. El va dori să crească în fiecare zi valoarea realizărilor sale.

3. Dispoziție bună

Dacă ne vom gândi mai des la lucrurile pozitive, ele vor prelua gândurile noastre și nu va exista loc pentru amintiri triste.

4. Încrederea în sine

Chiar dacă rezultatul final nu a îndeplinit așteptările noastre, putem găsi oricând momente pozitive în procesul de lucru.

5. Optimism

Chiar și un copil va învăța să privească același lucru din diferite unghiuri. Și în eșec, poate găsi partea pozitivă.

6. Activitatea comună cu copilul

Atât părinții, cât și copiii pot ține un ”jurnal al succesului„ și pot înregistra realizările împreună.

7. Economisirea timpului

Pentru părinții moderni ocupați nu este atât de ușor să găsească timp pentru activitățile cu copiii, însă aici trebuie să petreceți doar câteva minute pe zi, iar rezultatul nu va întârzia să apară.

Singurul dezavantaj al acestei metode este că poți ține un jurnal cu copilul de la 4-5 ani, când acesta înțelege sensul acțiunilor sale.

Exit mobile version