Nu mai accept oaspeți cu copii mici. Și am 3 motive pentru asta.

Multe familii care nu au copii s-au confruntat cu această problemă. De aceea vreau să vorbesc despre acest subiect.

Eu iubesc copiii. Am 40 de ani, încă nu am devenit tată, dar îmi place să mă joc cu nepoata mea.

Pentru mulți oameni, copiii sunt florile vieții, sensul existenței. Eu cred că aceștia sunt doar oaspeți în viața noastră, care au propriul lor destin.

Consider că tinerilor ar trebui să li se explice că, un copil – înseamnă responsabilitate. Și acest pas trebuie făcut doar atunci când stai ferm pe picioare și ești pregătit pentru testele care urmează.

Copilul ar trebui să fie dorit de ambii parteneri. Femeile ar trebui să învețe să țină cont și de opinia bărbatului și să nu-i impună ideea de a avea copii. Dacă femeia neglijează acest adevăr, odată cu nașterea copilului bărbatul se va stinge. El va deveni un membru inutil în familie, care va avea obligația doar să câștige bani. Apoi aceste femei, se plâng de lipsa de inițiativă a soțului și de răceală.

Dar acum nu este despre asta. Vreau să vă spun de ce nu mai găzduiesc oaspeți cu copii mici și străini (pentru mine).

Primul motiv.

Mamele cred că micuțul lor este un dar ceresc. Nu sunt împotriva iubirii materne, dar nu trebuie să mă implice în asta.

De exemplu, o colegă a venit la mine cu fiul ei. Băiatul are 4 ani. Ce sentimente ar trebui să am pentru el? Iubire pentru un copil necunoscut? El este un străin pentru mine, deși mic. Nu vreau să comunic cu el, nu-mi place când mi se impune comunicarea cu cineva.

Al doilea motiv.

Mulți părinți uită de educația corespunzătoare. Pentru ei este ceva firesc atunci când copilul pictează pereții, varsă ceai în acvariu, aruncă echipamentul pe podea sau terorizează animalul de companie.

În loc să petrec timpul plăcut, trebuie să mă gândesc oare ce daune aduce copilul locuinței mele.

Al treilea motiv.

Cine este responsabil pentru capriciile copilului? Nimeni! În timpul unor întâlniri cu prietenii, fiica prietenului meu a luat foarfeca și mi-a tăiat căștile scumpe. Apoi a uns televizorul cu ciocolată și a hrănit cainele cu dulciuri. Nimeni nu era interesat de pretențiile mele. Toți îmi reproșau că am lăsat lucrurile la vedere.

Știi, m-am săturat să risc și să am încredere în copiii care se prefac că sunt drăguți. Desigur, cercul meu de prieteni s-a redus, dar nu regret. Puteți să mă criticați – nu-mi pasă. Aceasta este decizia mea și nu o voi schimba.