Relatii

10 posturi care te vor ajuta să înțelegi fără cuvinte ce transmite interlocutorul.

Se știe că ochii sunt oglinda sufletului. Cu toate acestea, alte părți ale corpului, de asemenea, pot transmite adevărul. Comunicarea adevărată între ființele vii se bazează pe semnale non-verbale: posturi, expresii faciale și gesturi.

Atunci când îți schimbi postura, poți schimba multe: părerea altor oameni despre tine, modul de gândire, propria ta viata. Dar cel mai important este să înveți să-ți înțelegi limbajul corpului astfel încât să poți comunica prin el.

Astăzi îți împărtășesc 10 posturi ”vorbitoare”. Nu contează dacă ești la o întâlnire de serviciu sau la o petrecere înconjurat de femei frumoase – acest alfabet te va ajuta.

1. Eu sunt șeful (dominaţie)

Încearcă să adopți o astfel de poziție atunci când te simți deprimat sau jenat – vei fi surprins cât de dramatic ți se schimbă atitudinea.

2. Nu-ți fie teamă de mine (deschidere)

Brațele și palmele ușor deschise în direcția interlocutorului transmit că nu ai nimic de ascuns. Ești deschis pentru comunicare. O postură foarte potrivită pentru comunicarea cu femeile, în special dacă este însoțită de un zâmbet dulce.

3. Personalitate independentă (detașare pre-agresivă)

Această postură transmite interlocutorilor că nu te simți constrâns, dar nu intenționezi să intervii în ceea ce se întâmplă. Cu excepția cazului în care ești forțat.

4. ”Bine ați venit” (postură primitoare).

Această postură transmite următoarele: ”Totul în jur este al meu, dar voi nu ezitați, intrați și simțiți-vă ca acasă, astăzi sunt bun.”

5. ”Încearcă să mă convingi” (postură provocatoare).

„Eu am opinia mea, dar să vedem ce reușești să înfățișezi tu.”

6. Autodiminuare.

Brațele pot fi încrucișate în diferite moduri. Dacă îți cobori coatele astfel și, în același timp, îți strângi picioarele sau le răsucești stând înghesuit într-un scaun, foarte curând te vei simți mic, jalnic și jignit de toți.

Este o postură confortabilă, dar nu este recomandat să stai prea mult timp așa, chiar și singur.

7. Nu mă atinge (postură defensivă).

O persoană care stă în această poziție nu este cel mai blând interlocutor. Este clar că nu vrea o comunicare prietenoasă și, în general, ar fi mai bine să-l ocolești, dacă nu dorești să zboare ceva în direcția ta.

8. M-am plictisit să te ascult (relaxare).

Ține cont de faptul că dacă îți sprijini bărbia pe palmă sau obrazul pe pumn, interlocutorul tău subconștient va percepe acest gest că ești obosit și te-ai plictisit să-l asculți. Și va avea dreptate.

9. Sunt un gânditor (semnale involuntare)

De obicei, persoanele care au dureri de cap își freacă adesea fruntea (ceea ce se întâmplă cu oamenii care gândesc), iar scărpinatul cefei este o modalitate de a te distrage într-un moment de jenă și confuzie. De exemplu, atunci când nu ai idee ce să spui sau ce să faci.

10. Nu mă implic în asta (auto-eliminare)

Mâinile strânse la spate mai mult de 15 secunde indică faptul că omul nu vrea să se implice în ceea ce se discută acum. Dacă stă în această poziție mai puțin de 15 secunde, cel mai probabil îl doare spatele și gâtul și astfel se întinde.

Exit mobile version