Un bărbat care a fost mult timp singur nu mai vrea o relație cu femeia și pentru asta are 5 motive.

Există o opinie general acceptată că bărbații singuri au doar un vis – să-și găsească cât mai curând o parteneră. Doar așa viața lor va deveni mai ușoară, vor avea cu cine să împartă patul și în casă va domni ordinea și confortul.

În realitate, mulți bărbați singuri sunt mulțumiți de singurătatea lor și nu au această dorință, iar pentru asta au câteva motive întemeiate.

1. Bărbatul nu are nevoie de cheltuieli suplimentare.

Să fii singur – este mult mai profitabil din punct de vedere financiar. Bărbatul înțelege că are mai puține cheltuieli pentru mâncare și alte lucruri, nevoia de distracții și ieșirea la restaurante de asemenea, este mai mică. Și nici economii nu va reuși să facă, dacă va avea în viața lui o femeie care cheltuie și cumpără constant.

2. Nu are nevoie de probleme și dramă

Relațiile sunt, după cum știți, multă muncă. Iubirea, afecțiunea și momentele plăcute în doi – toate acestea costă scump. Pentru că există și o parte inversă, sub care se ascund conflicte, neînțelegeri și certuri.

Amintindu-și relația din trecut, chiar dacă s-a întâmplat demult, bărbatul ajunge la concluzia că este mai bine dacă rămâne singur, astfel își salvează nervii și liniștea sufletească.

3. El s-a obișnuit să trăiască pentru sine

Atunci când bărbatul trăiește singur, totul se rotește în jurul persoanei sale. Este egoist? Poate. Dar așa îi place. El face ceea ce vrea, nu sacrifică nimic și nu-și asumă responsabilități.

Cu singurătatea te obișnuiești repede, pentru că este libertate. Bărbatul se obișnuiește să-și controleze viața și nu-și imaginează cum să se adapteze femeii, în dezavantajul său.

4. Este complet dezamăgit de relații. 

Bărbatul își amintește relațiile din trecut care i-au adus durere și dezamăgire. În plus, noile cunoștințe și încercările de a se înțelege cu cineva nu i-au adus nimic bun, lăsându-i un gust amar și iritare.

Punând totul laolaltă, burlacul ajunge la concluzia că dragostea este cenușă, urmată de o inimă frântă și răni sufletești. El își promite să nu se mai atașeze niciodată de nimeni, pentru a nu suferi mai târziu.

5. Nu vrea să se schimbe 

Uniunea cu o femeie presupune compromisuri, concesii și sacrificii. Într-o relație trebuie să te adaptezi celeilalte persoane, să îi accepți condițiile și să te schimbi.

Un bărbat care a fost mult timp singur înțelege că nu vrea să fie frânt, să i se pună ultimatumuri și cereri. Natura lui este prea independentă și inflexibilă ca să se dizolve în femeie și să facă ceea ce vrea ea.