Un obicei feminin periculos care duce la epuizare emoțională: 24 de semne că ești la limită.

Femeia are un obicei periculos: în sens energetic să ofere tot ce are și să rămână fără nimic.

De obicei, ne dăm seama că suntem epuizate prea târziu, mult mai târziu decât ar trebui. Când a fost cheltuită ultima picătură de energie, iar altele noi nu mai există. În acest caz, ar fi util să existe niște criterii, lumini roșii care să se aprindă, avertizându-te că este timpul să te oprești și să te odihnești.

24 de semne că ești la limită:

1. Oamenii te irită. Nu contează dacă este cineva apropiat sau necunoscut. Chiar și postările întâmplătoare ale unor oameni străini pe rețelele sociale te enervează.

2. Nu dormi bine noaptea din cauza diferitor gânduri, nu poți adormi. Insomnia este întotdeauna un semn de epuizare.

3. Nu arăți bine. Starea noastră emoțională și plinătatea se citesc în privire.

4. Mănânci prea puțin sau uiți să mănânci. Nu ai timp pentru asta, ai lucruri mai importante de făcut, nu ai poftă de mâncare.

5. Mănânci prea mult, fără a alege ceea ce mânânci, fără a simți gustul mâncării. Acesta este un semn periculos, care poate duce la excesul de greutate și tulburări alimentare.

6. Ai probleme cu pregătirea mâncării – fie nu are gust bun, fie nu-ți iese deloc. Nu ai dorință să gătești.

7. Plantele mor în casa ta. Faci totul, le uzi, dar ele nu vor să crească și să trăiască. Acest lucru li se întâmplă de obicei femeilor care nu se simt bine cu ele însele și cu esența lor feminină. Și acesta este un simptom că este timpul să ai grijă de tine.

8. Nu ai deloc dorința de a face dragoste cu soțul tău. Și orice aluzie, atingere – te irită puternic.

9. Ești bolnavă. Uneori, acesta este singurul mod în care corpul îți spune că vrea o pauză. Te obligă să te culci și să te odihnești. De aceea, orice problemă de sănătate – dureri de cap, probleme cu pielea – este un apel că urgent trebuie să ai grijă de tine.

10. Ești prea leneșă. Nu ai chef să speli vasele, să faci curățenie sau chiar să faci duș, acesta este un semn grav de oboseală. Mai ales dacă vrei ceva, dar nu te poți forța în niciun fel – înseamnă că ai nevoie de odihnă adecvată.

11. Ai gânduri depresive și pesimiste. Ai observat această atitudine la tine? Urgent, urgent, urgent începe să-ți umpli rezervorul de energie până când aceste gânduri nu s-au materializat.

12. Nu te poți trezi dimineața și vrei să dormi tot timpul. Acesta este un semnal de suprasolicitare, goliciune – atât a inimii, cât și a rezervorului de combustibil.

13. Îți verși nervii pe cei dragi. Dacă strigi brusc la soțul tău, la copii, părinți – în mod clar ceva este în neregulă. Pur și simplu îți lipsește energia și toată lumea are de suferit.

14. Nu vrei să comunici cu nimeni. Femeilor le place să comunice. Desigur, cineva doar cu cei dragi, iar cineva – cu toată lumea. Dar dacă nu dorești să comunici deloc și durează mai mult de câteva ore – cel mai probabil ceva nu este în regulă.

15. Nu vrei să ai grijă de tine. Când nu ai dorință să-ți piepteni părul sau să-ți schimbi tricoul murdar, nu vrei să te aranjezi, nu vrei să-ți aplici o cremă, acesta este un simptom al epuizării într-un fază periculoasă.

16. Cheltuiești toți banii pe alții. Ai primit salariul și ce ai cumpărat? O rochie nouă pentru fiica ta, Lego pentru fiul tău, o cămașă pentru soț, o perdea pentru casă, alimente, chirie … Și banii s-au epuizat! Iar tu? Nimic. Nu ți-a plăcut nimic, nu ți-au ajuns bani, nu ai avut timp. Un alt simptom periculos!

17. Nu vrei nimic. Nimic nu te atrage. Ești întrebată ce cadou ți-ai dori, ia tu nu-ți dorești nimic? Fii atentă! Aceasta este o stare periculoasă!

18. Nu te placi. Nu vrei să te uiți în oglindă, nu-ți place corpul tău? Un semn alarmant!

19. Anxietate crescută. Simți panică și vrei să controlezi totul? Simți anxietate, frică, emoție în piept – și nu poți face nimic? Înseamnă că ești epuizată și nu ai energie interioară care să te ajute să depășești această stare.

20. Îmbrăcămintea confortabilă. Alegi îmbrăcămintea nu conform principiului „îmi place”, ci cât este de practică: să poți alerga și după câine în ea, să poți spăla și podeaua?

21. Ritmul prea rapid. Simți că nu trăiești, ci alergi – mai întâi la muncă, apoi la grădiniță, apoi după tramvai? Chiar și la baie mergi în grabă – faci totul în 60 de secunde? Este timpul să încetinești și să te odihnești.

22. Prea multe „trebuie” există în capul tău? Trebuie să faci asta și cealaltă, trebuie să fii aici și acolo … Ferește-te, acesta este un semn că mergi pe un drum greșit.

23. ”Fac totul singură”. De îndată ce apare dorința să faci totul singură, pentru că nimeni nu o va face bine, imediat ce încetezi să ceri ajutor și să ai încredere – arzi rapid tot ce ai acumulat. Acesta este un semnal periculos.

24. Bârfe și condamnare. Te-ai prins bârfind pe cineva? Ai discutat despre guvern, vecini și vedete, i-ai condamnat pe toți cei care greșesc? Ți-ai ars toată energia dintr-o singură lovitură.

Te-ai văzut în vreunul dintre aceste semne? Urgent încarcă-ți bateriile. Oferă-ți oportunitatea de a te întinde în baie fără să te simți vinovată, plimbă-te în natură și cel mai bine fă-o singură, citește o carte, vizionează un film. Fă ceva plăcut și inutil în înțelegerea tuturor – pentru că, de fapt, acesta este cel mai util lucru pentru tine.