”Frumusețea este în ochii privitorului.” – este suficient să fii privit cu ochi iubitori.

”Frumusețea este în ochii privitorului.”

O treime din viața mea nu am înțeles această frază. În familia noastră, verdictele erau pronunțate imediat: aceasta este pistruiată, celălalt este scund, acea are picioarele scurte, iar celălalt are o maxilară prea masivă.

Desigur, era dificil să găsești o persoană frumoasă cu astfel de standarde. Chiar și la televizor. Nemaivorbind în oglindă.

Până într-o zi, când la 15 ani m-am îndrăgostit de un băiat. Înainte eram sigură că îmi plac bruneții cu ochi căprui. Acesta era roșcat, cu ochi albaștri. Am făcut rost de fotografia lui și am întrebat prietenele: “Este frumos?” Nu-mi dădeam seama sigur, dar știam ceva – zâmbetul lui îmi provoca euforie.

Îmi amintesc că, odată pe plajă, o mamă îi spunea copilului ei „Oh, băiețelul meu chipeș”. Am aruncat o privire în direcția copilului și am văzut un bebeluș suplu, pistruiat, cu urechi mari și lungi, era departe de eroii reclamelor de la televizor. Dar mama lui îl privea cu atâta admirație, încât nu m-am putut abține să-l admir și eu.

La douăzeci de ani am luat un pisoi de pe stradă. După două luni, a crescut, s-a lungit, a devenit slab și urât ca toți adolescenții. Unchiul meu, uitându-se la fotografia animalului meu preferat, nu a rezistat și a spus „Ai o pisică îngrozitoare …”

Îngrozitoare? Ciudat, m-am gândit. – ”Oare el nu vede ce ochi verzi și frumoși are, ce față pufoasă și albă are? Pisica mea era frumoasă – eram sigură de asta. Unchiul meu pur și simplu nu înțelegea nimic despre pisici.

Frumusețea este un concept mult mai complex decât armonia.
Proporțiile ideale sunt legate de simetrie. Frumusețea este despre unicitate și farmec.

De-a lungul anilor, am învățat că frumusețea este un concept subiectiv și, de cele mai multe ori, atunci când credem că o persoană nu este atractivă, înseamnă că aspectul ei nu se încadrează în ideile NOASTRE despre frumusețe.

Dacă renunțăm la standardele și ideile stabilite despre frumusețe, se întâmplă un miracol. Fiecare persoană începe să pară atractivă.

Cineva are un râs contagios. Altcineva un mers de nu-ți poți lua ochii. Al treilea are un aspect expresiv. La vederea celui de-al patrulea, există un fel de pacificare. Al cincilea… În acest caz, nu mai contează faptul că are mușcătura incorectă sau picioarele ușor strâmbe.

Și dacă armonia se obține datorită cocktailului complex alcătuit din sport, modă și cosmetologie, atunci poți deveni frumos – foarte ușor. Este suficient să fii privit cu ochi iubitori.