”Dacă aș putea întoarce timpul înapoi, nu m-aș căsători niciodată.”

Aproape toate fetele, încă din copilărie visează la o nuntă superbă, o casă confortabilă, un soț grijuliu și câțiva copii zgomotoși. Și atunci când visul lor în cele din urmă se realizează, multe dintre ele își dau seama că mariajul nu este deloc ceea ce aveau nevoie.

Exact asta s-a întâmplat și cu eroina poveștii noastre de astăzi, în vârstă de 65 de ani.

Deci, în ce moment viața de familie încetează să mai pară un basm și de ce multe femei căsătorite duc dorul libertății?

VIAȚA DE FAMILIE

La început căsătoria ți se pare ceva incredibil. Ceva sublim… Mai ales dacă ești tânără și visătoare. Căsătoria rămâne un vis roz. Și vrei ca acest vis să devină realitate cât mai curând posibil. Crezi că „viața de familie aduce cu sine atâtea surprize plăcute …”

Dar adevărul amar este că, în realitate lucrurile sunt complet diferite.

O, nu, nu vei înțelege imediat că ai fost mințită și viața alături de soț nu îți va aduce acea fericire extatică la care ai visat atât de mult. Zi de zi, încetul cu încetul, vei observa cum îți cade vălul roz de pe ochi. Și într-o zi vei descoperi adevărata esență a vieții de familie.

Când vine conștientizarea

Vechile tale hobby-uri vor fi înlocuite de treburile casnice: gătit, spălat, curățat și alte „bucurii feminine”. Promovarea pe scara profesională în domeniul tău preferat de activitate de asemenea, va fi amânată pe mai târziu. Primul lucru pe care trebuie să-l faci acum, este să ai grijă de copil și bineînțeles, de soț. Să-i hrănești, să-i mângâi, să-i lauzi, să-i legeni (schema este aceeași atât pentru copil, cât și pentru soț).

Și apoi, într-un moment dat te întrebi: „Ce fac eu aici? Cum s-a transformat viața mea într-un șir continuu de zile gri? Unde este finalul fericit promis?”

Poate că acest lucru se va întâmpla într-una din zilele fierbinți din iulie, când soțul tău va schimba din nou vacanța comună pe „întâlnirile cu prietenii”. Sau într-o seară ploioasă de octombrie când iubitul tău doarme profund, în timp ce tu te chinui singură cu fiul răcit și nu poți adormi din cauza grijilor. Sau în cea mai fericită zi a anului, când soțul tău pentru dată va arăta interes și atenție sinceră, ca la începutul poveștii voastre.

Nu contează când vor veni aceste gânduri. Fii pregătită să le accepți și să răspunzi sincer la toate întrebările pe care ți le pui singură.

Dacă aș avea o a doua viață, nu aș irosi-o niciodată în căsătorie. Păcat că acum este prea târziu pentru a schimba ceva. Fetele tinere ar trebui să se gândească la ce-și doresc cu adevărat în viață și să abordeze mai conștient problema căsătoriei.

Personal, mi se pare că mariajul nu trebuie să se reducă la munca zilnică grea. Cu siguranță, o viața fericită în căsătorie este posibilă, dar necesită mult efort și energie din partea ta. Acest lucru este adevărat și trebuie abordat în mod conștient.

Ce părere ai despre acest subiect? Ai schimba viața de familie pe libertate?