5 obiceiuri pe care merită să le înveți de la actrița Meryl Streep.

”Formula fericirii și a succesului este să fii tu însăți, în cel mai viu mod posibil.” – Meryl Streep

Meryl Streep a cucerit inimile a milioane de oameni din întreaga lume. În ultimele decenii, îndrăgita actriță a fost nominalizată de 21 de ori la Premiul Oscar, de 31 de ori la Globul de Aur, de 15 ori la Premiul Academiei Britanice și de 17 la Screen Actors Guild.

Pe lângă cariera sa de succes, Meryl Streep este căsătorită de peste 40 de ani, a crescut 4 copii și vorbește adesea despre faptul că familia este piatra de temelie a vieții sale. Pentru a obține succesul (și aproape 90 de milioane de dolari în cont), Meryl Streep a urmat întotdeauna o filozofie de viață care a ajutat-o să rămână umilă, fericită și să-și dezvolte constant talentul.

1. ”Oferă și nu aștepta nimic în schimb.”

În 2012 revista Forbes a aflat despre existența fondului caritabil ”Silver Mountain”, fondat de M. Streep și soțul ei. Împreună, aceștia au donat în mod regulat milioane de dolari pentru diverse scopuri, de la susținerea intereselor femeilor, până la finanțarea programelor de teatru.

În ciuda beneficiilor evidente ale acestei activități, abilitatea de a dărui fără a aștepta nimic în schimb, spune multe despre personalitatea omului. Când dăruiești altora, indiferent de situația ta financiară, nu numai că scade nivelul tău de stres, ci și te ajută să devii o persoană mai fericită și mai creativă.

2. Ea încă mai face singură treburile casnice.

„Încerc să duc o viață cât mai normală. Faptul că îți calci singur hainele nu-ți strică în niciun fel imaginea. ”

Având în vedere nivelul veniturilor, Maryl Streep s-ar putea salva de grijile casnice, dar preferă să ducă o viață simplă, probabil amintindu-și mereu de unde a început.

3. Se concentrează pe talentul ei, nu pe aspect. 

Într-un interviu actrița spunea că în tinerețe nu-i plăcea deloc cum arată și se simțea ”doar o actriță”. Acest lucru a făcut-o să se concentreze mai mult pe dezvoltarea talentului și nu asupra aspectului.

Streep susține că s-a simțit întotdeauna liberă să facă ceea ce și-a dorit, nu a fost copleșită de dorința de a deveni cea mai atractivă femeie de pe covorul roșu.

4. A creat o familie prietenoasă și unită.

Alegând rolurile, Maryl nu se oprea la cele mai atractive sau prestigioase. Mai degrabă, alegerea era dictată de dorința de a fi mai aproape de familie și de a reduce timpul necesar pentru filmări. Această flexibilitate a ajutat-o să păstreze legătura cu cei dragi.

„Fiicele, fiul și soțul meu – toți cunoaștem ce se întâmplă în viața fiecăruia. Suntem foarte apropiați și acesta este cel mai important lucru. Am încercat întotdeauna să muncesc din greu, dar în același timp să păstrez focul în vatră.”

5. Se gândește întotdeauna la întreaga imagine.

Streep spune că, dacă i s-ar oferi șansa să se întoarcă în timp și să vorbească cu ea, cea de la 20 de ani, i-ar spune să gândească mai larg.

Regretă că se agăța de detalii, deși la fel de bine ar fi putut încerca să înțeleagă importanța rolului pe care îl joacă în cultură în ansamblu: „… adevărul este că pe ecran joci diferiți oameni, viața cărora este radical diferită … Diversitatea este bună, face cultura mai bogată.”

Acest punct de vedere al înțelegerii responsabilității tale ca actriță (să arăți viața din diferite unghiuri) vorbește despre maturitate și umanitate – două calități de bază care îi asigură numelui tău respect și dragoste.”