Test: Pe cine vei ajuta în primul rând? Răspunsul îți va caracteriza personalitatea.

Alegerile pe care le facem spun multe despre noi, în special în situațiile stresante sau în situațiile care necesită o decizie rapidă. Acest test de personalitate te invită să faci o alegere.

Privește imaginea și identifică persoana pe care te vei grăbi să o ajuți. Răspunsul tău este prima reacție care îți apare în minte. Citește descrierea mai jos.

Dacă ai ales:

1.  Asistenta medicală

Asistenta din imagine nu are nevoie de ajutor. Decizia ta de a o ajuta arată că ești o persoană frivolă și lipsită de griji. Nu te preocupă problemele globale. Probabil că ai văzut mai întâi o fată drăguță și ai decis să o cucerești, ajutând-o.

Ești optimist din fire și crezi că și ceilalți sunt în regulă. Tratezi totul cu ușurință și ești sigur că perioadele dificile sunt temporare. Iubești libertatea și aventurile, dar eviți responsabilitatea.

2. Bărbatul 

În imagine, bărbatul își pierde în mod clar echilibrul și cade. Ajutându-l pe el în primul rând, arată că ești un lider înnăscut. Vezi o persoană neajutorată și o ajuți să se ridice și să meargă mai departe, dar în același timp îți dai seama că este un luptător și încearcă să se descurce singur, în ciuda piciorului frânt. Acest lucru reflectă calitățile tale de conducere.

Îți place să îi motivezi pe ceilalți și respecți oamenii puternici. Ești activ din fire, organizat, rațional și dorești să-ți atingi cele mai ambițioase obiective, precum și să ajuți alți oameni să le atingă.

3. Copilul 

Bebelușii plâng din diferite motive – unele foarte serioase, altele nu prea. Dacă te grăbești să ajuți copilul, înseamnă că ești extrem de sensibil și nu suporti suferința altora. Înțelegi că micuțul nu este capabil să-și exprime durerea, de aceea plânsul este singurul mod de a-și exprima emoțiile. Totuși, ceea ce nu știi este adevăratul motiv al plânsului. Și el poate fi orice!

Alegerea ta înseamnă că răspunzi la orice apel de ajutor și adesea oamenii te folosesc.

4. Bătrâna 

Este posibil ca bătrâna să aibă nevoie de ajutor. Din moment ce poartă ochelari ciudați, este dificil de spus dacă este oarbă sau nu. Oferindu-i ajutorul, arăți că ești o persoană educată. Prețuiești valorile, credințele și principiile tradiționale.

Respectul pentru oamenii în vârstă, disponibilitatea de a-i ajuta, reflectă altruismul și moralitatea ta. Înțelegi că, indiferent de vârsta persoanei ea merită respect și atenție. Consideri că este datoria ta să o ajuți, pentru că într-o zi te vei regăsi în locul ei.