10 semne evidente că ești o persoană furioasă, dar negi acest lucru.

Atunci când simți furie, nu înseamnă că ești o persoană rea. Toți, chiar și cei mai calmi oameni tind să se enerveze uneori.

Nici meditația, nici yoga, nici sedativele nu pot reține furia pentru totdeauna. Atunci când experimentezi stres, furia este potrivită. Îți menține corpul treaz și pregătit pentru acțiune și poate fi de ajutor. Dar reputația proastă a furiei nu a apărut în zadar.

Să fii alături de oameni mereu furioși este epuizant. Astfel de oameni sunt nefericiți, nestatornici. Dar cel mai rău este că, ei neagă că au o problemă cu furia.

Iată 10 semne că nu ești doar supărat din când în când, ci o persoană veșnic furioasă. 

1. Judeci oamenii în mod constant.

Nu toți oamenii furioși țipă toată ziua. Unii își filtrează furia în comportamente mai puțin evidente, dar deranjante.

Furia se poate manifesta prin țipăt sau aruncarea obiectelor. Dar poate fi și un fel de izolare interioară în care omul judecă și tratează totul ”cu dreptate.”

2. Nu strigi, dar …

Din nou, furia nu arată întotdeauna așa cum ne-am obișnuit. Există persoane care nu-și exteriorizează mânia. În schimb, pot fi pasiv-agresivi sau pot avea tendința de a se retrage.

3. Rotești în minte evenimentele și te convingi că ai avut dreptate.

Oamenii furioși vor să înțeleagă ce s-a întâmplat și să construiască o poveste în care să fie oameni buni, dar au fost tratați nedrept.

4. Te simți mereu victimă. 

Oamenii furioși, pentru a susține furia se plâng în mod constant că sunt victimele tratamentului abuziv pe care nu-l merită și nu pot face nimic pentru a-l opri. Întotdeauna o altă persoană este vinovată, nicidecum ei.

5. Nu poți depăși vulnerabilitatea.

Furia este adesea fața publică a unei dureri secrete profunde. Dar este atât de incomod să cercetezi problemele adânci, pentru că te obligă să te gândești la propriul comportament și să recunoști că ai greșit.

6. Te bazezi prea mult pe mecanisme de depășire a dificultăților. 

Unii oameni care suferă de furie ajung să folosească remedii sănătoase pentru ameliorarea stresului în moduri nesănătoase.

7. Ești sarcastic.

Data viitoare când folosești umorul sarcastic, gândește-te la ceea ce încerci să obții cu gluma ta. Încerci să provoci râsete sau să arăți spre defectele interlocutorului?

8. Nu poți gândi rațional când ești stresat.

Oamenii furioși nu pot gândi logic atunci când sunt cuprinși de furie. De îndată ce adrenalina crește, aceștia cad în capcana furiei, dar nu înțeleg acest lucru.

9. Lucrurile mici te deranjează mai mult decât ar trebui.

Diferența dintre furia sănătoasă și cea nesănătoasă este cât de ușor apar izbucnirile de furie. Există oameni care au un caracter iritabili sau se enervează ușor. Aceștia au o toleranță foarte scăzută la dezamăgire, de aceea se enervează ușor.

10. Îți place să critici

Oamenii înfuriați adesea își proiectează furia în exterior, insultându-i și umilindu-i pe ceilalți. De obicei, atunci când critici, oamenii se apără sau se simt rușinați. Acesta nu este cel mai bun lucru în comunicare.