Cum scapi de anxietate? Iată cel mai bun sfat de la Dale Carnegie.

Astăzi tot mai mulți oameni suferă de anxietate. Și nu este surprinzător: cantitatea de informații și numărul grijilor cotidiene este tot mai mare, iar creierul nostru nu a fost adaptat la astfel de condiții de viață, cu un flux atât de mare de stres și probleme.

Totul este de la nervi! 

Da, toate bolile sunt de la nervi, doar sifilisul este de la dragoste (nu este o glumă). Eu însumi am observat o îngrijorare din ce în ce mai mare cu privire la unele probleme, chiar și acele probleme care nu merită atenția mea, dar simt anxietate, ea este prezentă.

Și recent am descoperit opera lui Dale Carnegie.

Dale Carnegie – este un educator, conferențiar și scriitor american, cunoscut pentru cursurile și cărțile sale care au ajutat mulți oameni să se realizeze în viață și să câștige libertatea mentală.

Dale Carnegie a scris cartea „Lasă grijile, începe să trăiești”. În ea autorul vorbește despre anxietatea omului, de unde provine și cel mai important, despre cum putem scăpa eficient de anxietate.

Cel mai important capitol din această carte pe care l-am selectat pentru mine, se numește „Trăiește în prezent.”

Deci nu ar trebui să te gândești la trecut, deoarece acesta nu mai exista, s-a dizolvat, și nu ar trebui să te gândești la viitor, deoarece viitorul se naște din faptele și acțiunile pe care le faci astăzi, acum.

Dar dacă această convingere nu te ajută și nu ai timp să citești cartea, atunci îți voi împărtăși o altă metodă descrisă de Dale Carnegie.

Formula lui Willis Carrier

Willis Carrier a fost unul dintre participanții la cursul lui Dale Carnegie și lucra ca inginer pentru o mare companie industrială.

Într-o zi Willis Carrier nu și-a făcut prea bine treaba care i-a fost încredințată de superiorii săi. Sarcina era foarte responsabilă și deja la finalizarea ei, analizându-și ziua de lucru Willis și-a dat seama ce a greșit.

El s-a chinuit câteva zile și nu a dormit câteva nopți gândindu-se la ce să facă. Apoi s-a calmat și a decis să se gândească la asta cu sânge rece și să găsească o soluție.

Iată 3 pași pe care i-a făcut pentru a rezolva problema!

Pasul 1.

Pentru început, a stabilit care sunt cele mai grave consecințe și a înțeles că nu va fi trimis la închisoare pentru asta.

Pasul 2.

După ce a identificat cel mai prost scenariu, s-a forțat să se împace cu el – s-a pregătit pentru ce este mai rău. Și după ce a făcut acest pas, a pierdut senzația de anxietate, dar nu complet

Pasul 3.

După ce a acceptat cel mai rău rezultat, s-a gândit la ce ar putea face și a înțeles că trebuie doar să repare greșeala (a instalat o siguranță).

“Da, va ieși puțin mai scump, dar așa mă asigur că nu pierd mai mulți bani.” Și după toate astea, Willis s-a calmat.

Concluzie:

– Determină cel mai prost scenariu;

– Împacă-te cu acest lucru. Pregătește pentru cel mai rău scenariu;

– Gândește-te la modul în care poate fi remediată greșeala;

După aceea, anxietatea se ameliorează în 90% dintre cazuri. Și nu uita de prima regulă pe care am descris-o mai devreme: „Trăiește în prezent.”