7 semne că cineva te invidiază în secret. Iată cum recunoști omul invidios.

Când auzim expresia „invidie albă” la adresa cuiva, nu ne deranjează deloc, dar când auzim o astfel de expresie la adresa noastră, în minte imediat ni se strecoară gândul: ”Oare este cu adevărat această invidie albă?”

Dacă cineva ne invidiază înseamnă că ne merge bine, avem ceva ce alții vor să aibă sau să fie la fel de fericiți și realizați. Dar, de regulă, invidia altor oameni ne provoacă anxietate. Ne este teamă că binele este pe cale să se termine sau se poate întâmpla ceva și totul se va schimba în rău.

În plus, știm ce lucruri urâte putem aștepta de la o persoană care invidiază tot timpul.

Există 7 semne care indică faptul că persoana are intenții rele față de tine.

1. Această persoană întreabă toate detaliile legate de viața ta.

Aici ar trebui să te alerteze atenția excesivă la detalii. Evident, o astfel de persoană încearcă să colecteze cât mai multe informații despre tine pentru a le folosi în scopuri personale. Există desigur și opțiunea că este doar o persoană limitată, nepoliticoasă și prea curioasă.

2. Face glume jignitoare și ambiguie la adresa ta.

Pare a fi într-un mod prietenos, dar înțelegi că în spatele lor există încercări de a te devaloriza, de a obține un beneficiu. Dacă gluma nu este inofensivă și situația se repetă de multe ori, atunci nu ar trebui să dai vina pe simțului său special al umorului. Dintr-un anumit motiv această persoană nu poate intra în conflict deschis cu tine, de aceea își eliberează emoțiile în acest fel.

3. Îți oferă ajutor nesolicitat. 

Nu i-ai spus, nu l-ai rugat, dar brusc a depus prea mult efort pentru tine. Aceasta este o manipulare, un fel de plată în avans – a făcut ceva mic pentru tine, acum îi datorezi.

4. Îți încalcă nestingherit limitele.

Poate sta prea aproape, îți poate atinge lucrurile personale, poate pune întrebări nemiloase. Persoana îți încalcă în mod deliberat sau inconștient confortul, își arată puterea sau în acest mod încearcă să-ți invadeze spațiul.

5. Nu se bucură niciodată de succesul tău sau bucuria este mimată. 

Se supără, se simte jignit atunci când reușești. Tace, când ceilalți te laudă sau îți mulțumesc. Sau se lingușește și acest lucru arată nefiresc.

6. Face ceva pe ascuns și te informează în ultimul moment.

Dacă încerci să-i spui că acest lucru este nedemn, atunci se va preface că nu înțelege ce vrei să spui.

7. Se comportă diferit cu tine în privat și în societate.

De exemplu, în privat se poate linguși și te poate numi prietenul său, dar în fața tuturor te devalorizează și îți trădează secretele. Ai grijă, nu poți avea încredere în astfel de oameni.

Și mai există o frază: „Cei care bârfesc cu tine despre alții, vor bârfi și despre tine cu alții.”

Pentru a încerca să te protejezi de influența negativă a acestor persoane, ar trebui să acorzi atenție senzațiilor corporale, deoarece corpul îți va transmite întotdeauna semnale non-verbale în prezența unei astfel de persoane. Acest lucru se poate manifesta printr-un sentiment de disconfort în prezența omului invidios, poate apărea sentimentul de dezgust, lipsa dorinței de a vedea această persoană, te poate irita vocea sa, vorbirea, sau ai vrea să părăsești rapid locul și să te îndepărtezi de această persoană.